Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής: SingularityU Greece Summit


Ημερομηνία Έναρξης
2018-11-19 09:00:00

Ημερομηνία Λήξης
2018-11-20 18:30:00

 

Οι εκθετικές τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν το παγκόσμιο μέλλον παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε ένα διήμερο που θα αλλάξει για πάντα τα δεδομένα.

 

Το SingularityU είναι μια διεθνής κοινότητα σκέψης, έρευνας και καινοτόμων δράσεων που αξιοποιεί τις εκθετικές τεχνολογίες για να απαντήσει στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας. Ιδρύθηκε στο ερευνητικό κέντρο της NASA και την Silicon Valley από τον Peter Diamandis και τον Ray Kurzweil με βασικό στόχο την εκπαίδευση των μελλοντικών ηγετών σε νέες τεχνολογίες που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία.

Το SingularityUSummit, ο σημαντικότερος διεθνής θεσμός για τις εκθετικές τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν και θα προσδιορίσουν το μέλλον μας και θα αλλάξουν για πάντα την καθημερινότητά μας, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για ένα ανατρεπτικό διήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου 18 ομιλητές διεθνούς κύρους και με σημαντικό επιστημονικό έργο, θα παρουσιάσουν τον δρόμο προς τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, η επαυξημένη πραγματικότητα, το blockchain, το διαδίκτυο των πραγμάτων, η βιοτεχνολογία , και άλλες καινοτόμες εφαρμογές.

Όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να οραματιστούν το νέο περιβάλλον που ήδη διαμορφώνεται, να ανταλλάξουν ιδέες με άλλους συμμετέχοντες από διαφορετικούς κλάδους και να ανακαλύψουν πώς μπορούν οι τάσεις αυτές να μεταφραστούν σε ανάπτυξη και θετική αλλαγή.

Ο PeterDiamandis, Executive Co-Founder του Singularity U δήλωσε σχετικά με την Ελληνική διοργάνωση: «Η δύναμη της επιχειρηματικής κοινότητας είναι πλέον τέτοια που οι σημερινοί επιχειρηματίες μπορούν να υλοποιήσουν έργα που στο παρελθόν ήταν εφικτά μόνο από κυβερνήσεις και μεγάλους οργανισμούς. Έτσι ο κάθε ένας από εμάς, έχει πλέον την ευκαιρία να επηρεάσει θετικά τη διεθνή κοινότητα. Μέσα από το SingularityU εστιάζουμε σε 3 στόχους: να εκπαιδεύσουμε  αναφορικά με το εύρος των αλλαγών που συντελούνται, να εμπνεύσουμε οραματιστές ηγέτες για ένα καλύτερο αύριο και να δημιουργήσουμε κοινότητες που θα μπορέσουν να αναπτύξουν λύσεις για τα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε και στην Αθήνα τον Νοέμβριο».

Αντίστοιχα, η Νίκη Συροπούλου Country Director του SingularityU Greece Summit, τόνισε: «Στόχος του SingularityU Greece Summit, είναι να αποτελέσει ένα ετήσιο σημείο αναφοράς καινοτόμων και πρωτοποριακών μυαλών και να λειτουργήσει ως καταλύτης εξέλιξης και καινοτομίας. Παράλληλα όμως εστιάζουμε στο να προσδιορίσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο και τα ηθικά standards που θα μας επιτρέψουν να αντιληφθούμε πλήρως το θετικό πρόσημο αυτών των εξελίξεων. Έτσι για πρώτη φορά η Ελλάδα αποτελεί μέρος αυτής της κοινότητας και έχει την ευκαιρία να αποτελέσει σημαντικό τμήμα αυτών των εξελίξεων».

Xoρηγοί :DELOITTE, VODAFONE, ALPHA BANK, RAYCAP, COCA COLA, επιστημονικός συνεργάτης  ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Xoρηγοί  επικοινωνίας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΚΑΙ, CAPITAL .

Περισσότερα στο www.singularityugreecesummit.org

 

Σημείωση: Η ζωντανή αναμετάδοση θα πραγματοποιηθεί:

στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Μεγάλου Αλεξάνδρου 49

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 19:30

Τρίτη 20 Νοεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 18:30

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font