Στο Ευρωκοινοβούλιο η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Στο Ευρωκοινοβούλιο η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Σε έκθεση στο Ευρωκοινοβούλιο συμμετείχε η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αφήνοντας εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις σε βουλευτές, προσωπικό και επισκέπτες της Ευρωβουλής.

Η έκθεση με τίτλο «Τεχνολογία και καινοτομία για το κοινωνικό καλό» (Exhibition on Technology and Innovation for Social Good), οργανώθηκε με πρωτοβουλία της  Ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και πραγματοποιήθηκε σε χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, το τριήμερο 20-22 Νοεμβρίου 2018.

Διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE), για συζήτηση και ψήφιση θεμάτων όπως η συνέχιση του προγράμματος-πλαισίου έρευνας και καινοτομίας «Horizon Europe», του προγράμματος Ψηφιακή Ευρώπη για την περίοδο 2021-2027, τη θέσπιση του διαστημικού προγράμματος της Ένωσης, την πολιτική σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική, κ.α.

Η «Exhibition on Technology and Innovation for Social Good» διοργανώθηκε με στόχο την ενδεικτική παρουσίαση στα μέλη της επιτροπής ITRE καινοτόμων έργων και πρωτοβουλιών για την κοινωνία. Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν συνολικά 16 εκθέτες, δώδεκα από τους οποίους ήταν χρηματοδοτούμενα έργα Horizon2020 και τέσσερεις πρωτοβουλίες και δράσεις καινοτόμων τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων και η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την έκθεση επισκέφθηκαν, έδειξαν ενδιαφέρον και πειραματίστηκαν με τις τεχνολογίες βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου, προσωπικό και επισκέπτες της Ευρωβουλής, αλλά ιδιαίτερα τα μέλη της Επιτροπής ITRE. Στην έναρξη της έκθεσης, την οποία συντόνισε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ως μέλος της επιτροπής, ο αρμόδιος προϋπολογισμού της επιτροπής Paul Rübig, ενημέρωσε για την αύξηση των κονδυλίων για έρευνα στο νέο κύκλο των προγραμμάτων Horizon2020 και Erasmus+.

F3

F3

F2

F2

F1

F1

F4

F4

F5

F5

F6

F6

F7

F7

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font