Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας «άνοιξε» για να αθλούνται κάθε εβδομάδα προσφυγόπουλα


Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας «άνοιξε» για να αθλούνται κάθε εβδομάδα προσφυγόπουλα

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

Τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «άνοιξαν» χθες δωρεάν, σε περίπου 30 προσφυγόπουλα που ζουν στη Θεσσαλονίκη οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, για να αθληθούν και να διασκεδάσουν. H πρόσβαση των παιδιών αυτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου θα γίνεται στο εξής σε εβδομαδιαία βάση.

Τα παιδιά, τα οποία φοιτούν σε Δημοτικά και Γυμνάσια της Θεσσαλονίκης και οι οικογένειές τους έχουν λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα, συνόδευε προπονητής Φυσικής Αγωγής, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγή του μαθήματος. Μετά το μάθημα, τα προσφυγόπουλα είχαν άφθονο χρόνο να διασκεδάσουν παίζοντας μπάσκετ στο κλειστό γήπεδο του Πανεπιστημίου, ενώ τις επιδόσεις τους παρακολουθούσαν και αρκετοί γονείς που θέλησαν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους.

«Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, με όρους κοινωνικής ευαισθησίας και χωρίς αποκλεισμούς, που επιδιώκουν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα επειδή η κίνηση αυτή συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, ο οποίος επισήμανε, ταυτόχρονα, ότι την πρόταση για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων έκανε ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Ιδρύματος, καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, ειδικός σε θέματα Διεθνών Οργανισμών και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font