Στην Κολωνία η πρώτη συναυλία στο εξωτερικό, από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης


Στην Κολωνία η πρώτη συναυλία στο εξωτερικό, από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης

Θεσσαλονίκη, Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Την πρώτη της συναυλία στο εξωτερικό έδωσε λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα η Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, υπό τη διεύθυνση του αναπληρωτή καθηγητή Γεωργίου Βράνου.

Ειδικότερα, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, με τη σύμπραξη μελών της Ορχήστρας Νέων της Μουσικής Σχολής του Ρήνου της Κολωνίας, η ορχήστρα παρουσίασε έργα των F. Mendelssohn-Bartoldy, L. Bernstein, Ν. Σκαλκώτα και Γ. Κωνσταντινίδη.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη της Ορχήστρας Νέων της Μουσικής Σχολής του Ρήνου της Κολωνίας στη Θεσσαλονίκη και από κοινού συναυλία με μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 24 Οκτωβρίου 2018.

Η συναυλία στην Κολωνία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχεδιασμός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για Παιδιά και Νέους» και του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Στη συναυλία παρέστησαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Κολωνίας.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font