Train-ASD: Παρεμβάσεις για την εκπαίδευση και τα εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας


Train-ASD: Παρεμβάσεις για την εκπαίδευση και τα εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας

 

 

Το Autisme-Europe,  σε συνεργασία με τέσσερις ακόμα φορείς, συμμετέχει στο πρόγραμμα με τίτλο "Επαγγελματική κατάρτιση σε εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας  και διδακτικές προσεγγίσεις για άτομα με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού" (Train-ASD). Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στο Βέλγιο στην υποστήριξη αποτελεσματικών διδακτικών προσεγγίσεων και εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας για παιδιά με χαρακτηριστικά στο φάσμα του αυτισμού.

 

Από τον Οκτώβριο του 2018 έως το Σεπτέμβριο του 2020, το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + . Βασικός στόχος είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η ανάπτυξη ενός προγράμματος κατάρτισης μεγάλης κλίμακας σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών συστημάτων επικοινωνίας για παιδιά με αυτισμό στις χώρες που συμμετέχουν στο έργο.

 

Οι εταίροι προέρχονται από διάφορα υπόβαθρα - τόσο εθνικά όσο και πολιτιστικά - και έχουν ένα ευρύ σύνολο δεξιοτήτων. Συντονίστρια του έργου είναι η επίκουρη καθηγήτρια Χριστίνα Συριοπούλου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Ελλάδα), η οποία θα συνεργαστεί στενά με τους άλλους εταίρους από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου (Ρουμανία), τον Πανελλήνιο επιστημονικό σύλλογο Ειδικής Αγωγής (GREFSE), την INTE * LEARN (Ελλάδα), μια εταιρεία που ειδικεύεται στην Υπολογιστική Υποστήριξη Μάθησης  καθώς και την Autisme-Europe (Βέλγιο).

 

Συγκεκριμένα, στις 11-12 Δεκεμβρίου 2018, οι εταίροι συγκεντρώθηκαν για τη συνάντηση έναρξης (kickoff) του έργου που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (UOM) στη Θεσσαλονίκη. Η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου,  καθηγήτρια κ. Ευγενία Αλεξανδροπούλου, η καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής κυρία Βίκη Καραβάκου και ο κύριος Γιάννης Φραγκόπουλος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Erasmus +, υποδέχτηκαν τους υπόλοιπους  συνεργάτες στη Θεσσαλονίκη και υπογράμμισαν τη σημασία του έργου για την ένταξη των ατόμων, τα οποία έχουν χαρακτηριστικά στο φάσμα του αυτισμού, στην εκπαίδευση και την κοινωνία.  

Οι συνεργάτες, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκαν σχετικά με άλλα έργα που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στον τομέα του αυτισμού, μέσα από την παρουσίαση του αναπληρωτή καθηγητή Νίκου Φαχαντίδη, επιστημονικά υπεύθυνου της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Αutisme-Europe: 
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font