Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών


Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

Τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Αθανάσιος Καραθανάσης, με θέμα: «H Καππαδοκία των Τριών Ιεραρχών και των Λαξευμένων Πολιτειών».

Στη συνέχεια, οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος θα τιμήσουν τα παιδιά των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα στο οποίο θα παρουσιαστεί έργο του Antonin Dvorak:  Τρίο για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο σε μι ελάσσονα έργο 90 το επονομαζόμενο «Dumky» - 1ο μέρος Lento maestoso – Allegro quasi doppio movimento, από τους Φοίβο Φίλκα στο πιάνο, Αλέξανδρο Δήμο στο βιολί και Ευστρατία Χαλουλάκου στο βιολοντσέλο. Την μουσική επιμέλεια θα έχει ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Δημήτριος Πάτρας.

Στη συνέχεια θα ακουστεί η «Ωδή στους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας» από φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική Ι», του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό τη μουσική επιμέλεια του διδάσκοντος δρ. Γεωργίου Πατρώνα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κοπή της βασιλόπιτας του Ιδρύματος.

Λήψη Αρχείων / Downloads
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font