Πρόσκληση στην Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Αναστάσιου Μάλλιαρη Ph.D. ως Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής


Πρόσκληση στην Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Αναστάσιου Μάλλιαρη Ph.D. ως Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Ημερομηνία Έναρξης
2017-12-19 18:15:00

Ημερομηνία Λήξης
2018-06-25 00:00:00

Τον διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα κ. Αναστάσιο Μάλλιαρη Ph.D., Καθηγητή Χρηματοοικονομικής στο Department of Economics and Finance, Quinlan School of Business, Loyola University Chicago, Chicago, Illinois, θα αναγορεύσει ως Επίτιμο Διδάκτορα της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου στις 18:15 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ το θέμα της ομιλίας του τιμώμενου είναι:

 

" THE GLOBAL FINANCIAL CRISIS: ASSET BUBBLES, FINANCIAL INSTABILITY AND MONETARY POLICY"

 

Ο τιμώμενος διαθέτει αξιοσημείωτη ακαδημαϊκή, διδακτική, επιστημονική και ερευνητική εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης. Υπηρετεί στη βαθμίδα του Καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «Χρηματοοικονομική», στο Loyola University of Chicago, Quinlan School of Business Chicago, Illinois. H συμβολή του τιμώμενου στην προώθηση και προαγωγή της έρευνας στο γνωστικό αντικείμενο της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης διαφαίνεται από το πλήθος των δημοσιεύσεων που διαθέτει σε έγκριτα, υψηλού δείκτη δυσκολίας, διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως: "Journal of the American Statistical Association", "Journal of Economic Literature", "International Journal of Portfolio Analysis and Management”, "Journal of Banking and Finance", κ.ά., τον αριθμό των μονογραφιών που έχει συγγράψει που άπτονται σύγχρονων θεμάτων της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης καθώς και από τον σημαντικό αριθμό ετεροαναφορών στο επιστημονικό του έργο. Παράλληλα, είναι μέλος διεθνών επιστημονικών και επαγγελματικών οργανώσεων: American Economic Association, American Finance Association, North American Economics and Finance Association, Athenian Policy Forum, Multinational Finance Association.

 

Την τελετή θα συντονίσει ο Καθηγητής κ. Χρήστος Ι. Νεγκάκης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον τιμώμενο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:

 

https://www.luc.edu/quinlan/faculty/agtassosmalliaris.shtml

 

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font