Το 2ο αναπηρικό αμαξίδιο από το ΠαΜακ, δόθηκε στο ΑΧΕΠΑ


Το 2ο αναπηρικό αμαξίδιο από το ΠαΜακ, δόθηκε στο ΑΧΕΠΑ
Στην Α’ Καρδιολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ δώρισε στις 13 Φεβρουαρίου 2019 το δεύτερο αναπηρικό αμαξίδιο που ‘κέρδισε’ η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συλλέγοντας ακόμη έναν τόνο πλαστικών καπακιών, μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης που λειτουργεί στο Ίδρυμα. 

Τα πλαστικά καπάκια προέρχονται από τις φιάλες που χρησιμοποιούν φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζόμενοι, που τα τοποθετούν σε συγκεκριμένους χώρους συλλογής εντός του ΠαΜακ. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Keep on moving’ που τρέχει από το 2015, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Με τον ίδιο τρόπο το 2017 είχε αποκτηθεί το πρώτο αμαξίδιο, το οποίο η Περιβαλλοντική Ομάδα δώρισε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο σκοπός της δράσης μας είναι διπλός: Αφενός είναι περιβαλλοντικός, ώστε να συνειδητοποιήσουμε πως τα υλικά που καθημερινά χρησιμοποιούμε δεν είναι σκουπίδια, αλλά είναι υλικά με οικονομική αξία και περιβαλλοντικό κόστος και αφετέρου κοινωνικός, ώστε να ενισχύσουμε φορείς που έχουν ανάγκη από αμαξίδια. 

Είναι θετικό πως όσο περνάει ο καιρός το πρόγραμμα συλλογής καπακιών του ΠαΜακ λειτουργεί όλο και καλύτερα, αφού περισσότερος κόσμος το μαθαίνει και συμμετέχει. Στις πλαστικές μποτίλιες που κρέμονται από κάθε κάδο ανακύκλωσης πλαστικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας μπορούν να αφήνουν καπάκια από κάθε είδους πλαστική συσκευασία, π.χ. νερό, γάλα, χυμούς, απορρυπαντικά, μαλακτικά, συσκευασίες από πραλίνα, κλπ. Για μεγαλύτερες ποσότητες, π.χ. για όσους φέρουν από το σπίτι τους καπάκια σε σακούλες, υπάρχει ένας μεγάλος κάδος αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό, έξω από το Γραφείο Περιβάλλοντος.
 
 
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα συλλογής πλαστικών καπακιών λειτουργεί στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού εκτεταμένου προγράμματος ανακύκλωσης 16 διαφορετικών υλικών που εφαρμόζει από το 2010 το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την λειτουργία του προγράμματος 'Keep on Moving' και πάνω από όλα όλες και όλους εσάς που συμβάλετε στην συλλογή των καπακιών και στην επιτυχημένη λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης του ΠαΜακ! Συνεχίζουμε για το 3ο αμαξίδιο!
 
Το σχετικό ρεπορτάζ (2') από την ΕΡΤ3, εδώ.

Ακούστε την συνέντευξη (3') του Αντιδημάρχου για το πρόγραμμα 'Keep on Moving' και την συνεργασία τους με το ΠαΜακ, ΕΔΩ.

Για το γραφείο Περιβάλλοντος ΠαΜακ
Άρης Χατζηνικολάου 
site: www.perivpamak.gr
email: emas@uom.gr  
 
 
Εκπρόσωποι της Αντιδημαρχίας, του ΠαΜακ, του ΑΧΕΠΑ  και του συλλόγου παραπληγικών Β. Ελλάδας

Εκπρόσωποι της Αντιδημαρχίας, του ΠαΜακ, του ΑΧΕΠΑ και του συλλόγου παραπληγικών Β. Ελλάδας

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font