Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής: Ανοιχτή Επιχειρηματικότητα


Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής: Ανοιχτή Επιχειρηματικότητα

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σε συνεργασία με τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Δήμο Αθηναίων, το  Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου την ITDT και την WSO2 θα διοργανώσουν 3 εργαστήρια παρουσίασης επιχειρηματικών λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού ανοιχτού λογισμικού στη Θεσσαλονίκη στις 06/05/2019, στην  Αθήνα στις 07/5/2019 και την Λευκωσία στις 09/05/2019.

Στα εργαστήρια θα παρουσιαστούν πλατφόρμες ανοιχτού λογισμικού που μπορούν να προσφέρουν λύση σε μεγάλους οργανισμούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Στόχος είναι η ανάδειξη του ανοιχτού λογισμικού που προσανατολίζεται στις μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς (Enterprise Open Source) και η δημιουργία συνεργιών μεταξύ επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και δημοσίων οργανισμών.

Ακόμα, θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα των ανοιχτών τεχνολογιών σε θέματα διαλειτουργικότητας με APIs, Event Driven Architecture  και οι λύσεις που μπορεί να προσφέρει στην διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης (ΙΑΜ) το λογισμικό ανοιχτού κώδικα WSO2 .

Tα εργαστήρια διοργανώνονται στο πλαίσιο ανάδειξης λύσεων ανοιχτών τεχνολογιών σε συνεργασία με εταιρείες και φορείς που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για την ενημέρωση όλων όσων ενδιαφέρονται για την υιοθέτηση λύσεων ανοιχτών τεχνολογιών, δείτε για ενημέρωση την πιο πρόσφατη εκδήλωση για Ανοικτές Τεχνολογίες & Ψηφιακό Μετασχηματισμό στο Δημόσιο που συνδιοργάνωσε ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών με την UniSystems και τη Red Hat.

To εργαστήριo θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 06 Μαΐου 1μμ- 5:00μμ στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, Κτίριο Γ2, Πυλαία, αίθουσα ‘Μάρκος Δούφος’ (αναλυτικό πρόγραμμα εδώ), στην Αθήνα  την Τρίτη 7 Μαΐου, 1μμ-5:00μμ στο Athens Digital Lab στο  Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας (αναλυτικό πρόγραμμα εδώ ) ενώ στην Λευκωσία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου την Πέμπτη 9 Μαΐου (αναλυτικό πρόγραμμα εδώ ).

Για να τα παρακολουθήσετε θα πρέπει να  εγγραφείτε στην φόρμα https://ellak.gr/wso2-workshops/. Θα σταλούν ατομικές προσκλήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στα Αγγλικά.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όσες εταιρείες και φορείς έχουν να προτείνουν ώριμα έργα ανοιχτών τεχνολογιών να συμβάλλουν ώστε να διοργανωθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις προτάσεις τους στο admin@eellak.gr.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font