Επανίδρυση ΠΜΣ ΕΠΝΕΕΠ/ΠΑΜΑΚ


Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών me titλο

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» του Τμήματος ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ της Σχολής ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ του πανεπιστημιου μακεδονιασ

 

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ανακοινώνει την έναρξη του 5ου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, το οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (Master's Degree in European Policies on Youth, Entepreneurship, Education and Culture).

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. Οι κάτοχοι τίτλου σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την πράξη αναγνώρισης του τίτλου τους από το ΔΟΑΤΑΠ.

Στον 5ο κύκλο του Προγράμματος που θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2019, αναμένεται η εισαγωγή τριάντα (30) μεταπτυχιακών φοιτητών (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας πρωτοκόλλησης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή (30) μεταπτυχιακών φοιτητών).Η χρονική διάρκεια του Προγράμματος ορίζεται σε τρία διδακτικά εξάμηνα, το τρίτο εκ των οποίων αξιοποιείται για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. Τα δίδακτρα για το συνολικό διάστημα των σπουδών ορίζονται σε 3.600,00 €, τα οποία καταβάλλονται σε 5 ισόποσες δόσεις κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εξαμήνων. Θα υπάρξει δυνατότητα καταβολής των δόσεων μέσω πιστωτικής κάρτας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του τμήματός μας  (epnep.uom.gr ή www.metaptyxiako.eu) και να βρείτε το πρόγραμμα σπουδών, τα μαθήματα που διδάσκονται, τον οδηγό εκπόνησης διπλωματικών εργασιών, τον κανονισμό που διέπει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό καθώς και τους καθηγητές που διδάσκουν.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν, μεχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2019 τη φόρμα
Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος κατα Προτεραιότητα

για να παραλάβουν στη συνέχεια οδηγίες υποβολής φακέλου υποψηφιότητας.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος ΛΑΕΚ 0,24 του ΟΑΕΔ (περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: http://laek.oaed.gr/).

Για την απόκτηση του πτυχίου του Π.Μ.Σ. στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, κάθε μεταπτυχιακός φοιτητής οφείλει να συγκεντρώσει ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες (ECTS), εξήντα (60) από αυτές αντιστοιχούν στα 8 μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών και τριάντα (30) αντιστοιχούν στη διπλωματική εργασία.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Π.Μ.Σ. στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν ανελλιπώς τις παραδόσεις, τα εργαστήρια και τις άλλες δραστηριότητες, που προβλέπονται για κάθε μάθημα. Το όριο απουσιών που δικαιούται ο κάθε μεταπτυχιακός φοιτητής είναι μέχρι εννέα ώρες (τρεις εβδομάδες x 3 ώρες) σε κάθε μάθημα, ενώ επιτρέπεται κατ' εξαίρεση και τρείς ώρες επιπλέον (1 εβδομάδα) για απουσίες δικαιολογημένες. Για μεγαλύτερο αριθμό απουσιών ο Διευθυντής του προγράμματος αποφασίζει την εκπόνηση ειδικής συμπληρωματικής εργασίας ή την επανάληψη του μαθήματος. Σε ειδικές περιπτώσεις φοιτητών, οι οποίοι για ανυπέρβλητους επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους δεν μπορούν να παρευρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής των μαθημάτων, είναι δυνατή, με εισήγηση του Διευθυντή του προγράμματος και με απόφαση της Συνέλευσης (και εφόσον δεν αντίκειται κάτι τέτοιο στην ισχύουσα νομοθεσία), η παρακολούθηση μέχρι εννέα ωρών των μαθημάτων (3 εβδομάδες) μέσω διαδικτύου. (Θα έχει ισχύ από 1 Μαρτίου 2018 κατόπιν εγκρίσεως από τη Σύγκλητο)

Για όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Π.Μ.Σ., παρέχεται έκπτωση 50% επί του συνολικού ποσού των διδάκτρων.

Είναι σημαντικό να τονιστεί oι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Π.Μ.Σ. στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού έχουν Aναγνώριση από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με τις διατάξεις του προεδρικού διατάγματος 38/2010 και μοριοδότηση σύμφωνα με τις πρόσφατες προκηρύξεις του 2017 που αφορούν Καθηγητές και Δασκάλους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν σαν διευθυντικά στελέχη εκπαίδευσης, είτε επιθυμούν την ενίσχυση των προσόντων και της αξιολόγησής τους. Επίσης, η αναγνώριση αφορά και όλους τους πτυχιούχους ΑΕΙ & ΤΕΙ, που ενδιαφέρονται για πρόσθετη μοριοδότηση μέσω διαγωνισμών ΑΣΕΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (ΕΠΝΕΕΠ), του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγνατίας 156, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-891498 // 6974038350, e-mail: epnep@uom.edu.gr // bitzenis@uom.gr.

 

Ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ.  ΕΠΝΕΕΠ

Αριστείδης Μπιτζένης,

Καθηγητής Διεθνούς Επιχειρηματικότητας

e-mail: bitzenis@yahoo.com

site ΠΜΣ: epnep.uom.gr // www.metaptyxiako.eu

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font