ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-2020


ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ  2019-20

 

Ορίζεται προθεσμία εγγραφής των υποψηφίων που εισάγονται με την ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών- Αλλογενών και τους αποφοίτους Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. που εισάγονται στα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδος, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, το χρονικό διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου 2019 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2019 από ώρα 10-12:30 μ.μ.

 

Τα δικαιολογητικά που θα καταθέσουν οι υποψήφιοι ορίζονται αναλυτικά στην με αριθμ. Φ.152/146360/Α5/20-09-2019 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ

 

Στις ίδιες ημερομηνίες εγγράφονται:

 

 1. Οι εισαγόμενοι της ειδικής κατηγορίας της παρ.4Β1, του άρθρου 1 της με αρ.πρωτ. Φ.151/82115/Α5 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1873 Β’ 2017), προηγούμενων ετών, άρρενες, απόφοιτοι Λυκείων της Κυπριακής Δημοκρατίας που υπηρετούσαν τη θητεία τους στην Κύπρο και έχουν απολυθεί από τις τάξεις του στρατού, ύστερα από σχετική βεβαίωση της Κυπριακής Πολιτείας.

 

2. Οι εισακτέοι με την ως άνω κατηγορία ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 που δεν είχαν αποκτήσει τη βεβαίωση ελληνομάθειας, μπορούν να εγγραφούν μέσα στην προθεσμία εγγραφής των νεοεισαγόμενων φοιτητών με την οικεία ειδική κατηγορία, εφόσον προηγουμένως έχουν αποκτήσει τη βεβαίωση αυτή. Σε αντίθετη περίπτωση χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους.

 

Για λόγους εξαιρετικής ανάγκης, όπως παρατεταμένη θεομηνία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, είναι δυνατή η εγγραφή σπουδαστή που καθυστέρησε να εγγραφεί μέσα στις καθορισμένες προθεσμίες, με αιτιολογημένη απόφαση της Συνέλευσης του τμήματος, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου σπουδαστή, η οποία υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής και στην οποία εκτίθενται και οι λόγοι της καθυστέρησης. Σπουδαστής που δεν εγγράφηκε ούτε με τη διαδικασία αυτής της παραγράφου χάνει το δικαίωμα εγγραφής για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος καθώς και για τα επόμενα έτη.

 

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται στη Γραμματεία του Τμήματος ΔΕΣ (ημιώροφος ΠΑ.ΜΑΚ. )  από τους ίδιους τους επιτυχόντες αυτοπροσώπως  ή από άλλο εξουσιοδοτημένο από  αυτούς πρόσωπο.

 

Από τη Γραμματεία

Λήψη Αρχείων / Downloads
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font