«Μέγιστη απουσία, ένοχη σιωπή, σιωπηλή συγγνώμη»


«Μέγιστη απουσία, ένοχη σιωπή, σιωπηλή συγγνώμη»

Ημερομηνία Έναρξης
2019-11-03 00:00:00

Ημερομηνία Λήξης
2019-11-03 00:00:00

Εκδήλωση μνήμης για τους περίπου πενήντα χιλιάδες Εβραίους της Θεσσαλονίκης που χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο διοργανώνουν Τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από κοινού με φορείς της πόλης, με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα (30 Οκτωβρίου).

 

Η εκδήλωση, με τίτλο «Μέγιστη απουσία, ένοχη σιωπή, σιωπηλή συγγνώμη», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019. Διοργανώνεται από τα Τμήματα Θεάτρου και Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, τα Τμήματα Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και το Εργαστήριο Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (ΜΟΜus) και το Άτυπο Στούντιο νεοΠοιητικής.

 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πορεία (performative), η οποία θα ξεκινήσει στις 11:30 από τη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη και Λεωφόρου Νίκης, ανάγνωση κειμένου και ποιημάτων καθώς και τραγούδια. Η σύλληψη της ιδέας και η κατάρτιση του προγράμματος ανήκουν στον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ,Φίλιππο Ωραιόπουλο.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font