Εικόνες και ήχους βαλκανικών πόλεων αναδεικνύει το δεύτερο σεμινάριο CREABALK


Εικόνες και ήχους βαλκανικών πόλεων αναδεικνύει το δεύτερο σεμινάριο CREABALK

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Οπτικά και ακουστικά αποτυπώματα από πόλεις των Βαλκανίων θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου σεμιναρίου CREABALK (CREATIVE BALKANS), με τίτλο «Showing, Seeing, Hearing Balkan Cities», το οποίο φέτος θα διεξαχθεί από αύριο Πέμπτη 12 έως και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν αύριο, στις 11 το πρωί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με παρουσιάσεις για τους ήχους της πόλης από τον επίκουρο καθηγητή του ΑΠΘ Χρήστο Γούσιο, και τις εικόνες της πόλης από την ιστορικό του κινηματογράφου και δημοσιογράφο Λίνα Μυλωνάκη και τον κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Γκροσδάνη,  ενώ από τις 3 μ.μ. θα αρχίσουν οι προβολές ταινιών στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται την Παρασκευή το πρωί η επίσημη υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στην Πρυτανεία του Ιδρύματος.

Όπως επισημαίνει η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Εργαστηρίου Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου, Ελένη Σιδέρη, «το πρότζεκτ CREABALK είναι ένα δίκτυο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που έχει ως στόχο την ανάδειξη ενός κοινού τόπου ανάμεσα στις τέχνες, την πολιτισμική δημιουργία και τις κοινωνικές επιστήμες στα Βαλκάνια. Η πρώτη συνάντηση έγινε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη και είχε ως τίτλο The City (in the) Making, Monumentalizations, Politicizations,  Experimentations, ενώ φέτος η έμφαση είναι στους ήχους και τις εικόνες της πόλης».

Όπως διευκρινίζει η ίδια, «εταίροι του δικτύου είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Université Lumiere Lyon 2, το Aix en Marseille University και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ για τις προβολές συνεργαζόμαστε με την ΜΚΟ “Balkan Beyond Borders” και αποφοίτους του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Πρόεδρο του Τμήματος ΒΣΑΣ, Φωτεινή Τσιμπιρίδου στο τηλέφωνο 2310-891.426 ή με την επίκουρη καθηγήτρια Ελένη Σιδέρη στο τηλ. 2310-891.439, ενώ στην παρακάτω διεύθυνση υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες που θα προβληθούν:

https://drive.google.com/drive/folders/1EKQFbNunkHnbUU83vvC5zUq8nSOVrgGE

Λήψη Αρχείων / Downloads