ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΕΚΠ,


ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΕΚΠ,

 

Το  περασμένο Σαββατοκύριακο, 14-15 Δεκεμβρίου, φοιτήτριες του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. (www.uom.gr), συμμετείχαν σε καινοτόμο εκπαιδευτικό διήμερο βιωματικής ανάπτυξης Δεξιοτήτων Συμβουλευτικής και Σταδιοδρομίας, με υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Ιωάννα Παπαβασιλείου, διδάσκουσα του αντίστοιχου προπτυχιακού μαθήματος. Η εκπαίδευση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Σχολείου της Φύσης» (www.sxoliotisfysis.gr/) στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Για την υλοποίηση του προγράμματος αξιοποιήθηκαν αποκλειστικά συμμετοχικές και βιωματικές τεχνικές συμβουλευτικής για εξωτερικό (φύση) και εσωτερικό χώρο, μακριά από τη συμβατική αίθουσα διδασκαλίας.

 

Η υπεύθυνη του εκπαιδευτικού διημέρου απευθύνει εγκάρδιες ευχαριστίες:

 

Ø   Στις  εξαιρετικές συνεργάτιδες (i) Χριστίνα Ζουρνά, υποψήφια διδάκτορα ΕΚΠ και (ii) Ερικαίτη-Μαρία Φίντζου, απόφοιτο ΕΚΠ, σύμβουλο εργασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Χωρίς τη σκληρή δουλειά, τον ενθουσιασμό και  τη συνολική συμβολή τους, το εγχείρημα του διημέρου δεν θα ήταν σήμερα πραγματικότητα. 

Ø   Στην κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, Ιδρύτρια των πρωτοποριακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων «Σχολείο της Φύσης» και “BigBangSchool”,γιατί ‘στέγασε’ το διήμερό στις υπέροχες εγκαταστάσεις του σχολείου στον Τρίλοφο. Χωρίς την πρόθυμη και φιλόξενη αποδοχή της, το διήμερο πιθανόν να μην είχε πραγματοποιηθεί.

 

Ø   Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή (www.afs.edu.gr) για την πλουσιοπάροχη χορηγία προϊόντων ΑΓΣ για τη σίτιση φοιτητριών και εκπαιδευτριών: 20 λίτρα Γάλα, 90 αυγά Ω3 και 2,5 κιλά ημίσκληρο τυρί μεταμορφώθηκαν σε πεντανόστιμες συνταγές στα χέρια των εκπαιδευόμενων φοιτητριών.

 

Ø   Στις φοιτήτριες και μητέρες δύο εξ αυτών που με την ενθουσιώδη συμμετοχή και συνεργασία τους έδωσαν στο καινοτόμο αυτό εκπαιδευτικό εγχείρημα σάρκα και οστά και έβαλαν τη σφραγίδα τους στην επιτυχία του. 

https://imgur.com/a/wsHADsk

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font