OK!Thess: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 10ο Κύκλο Επιτάχυνσης Ανάπτυξε την ιδέα σου και ενίσχυσε την επιχείρησή σου στο OK!Thess!


OK!Thess: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 10ο Κύκλο Επιτάχυνσης  Ανάπτυξε την ιδέα σου και ενίσχυσε την επιχείρησή σου στο OK!Thess!

To Οικοσύστημα Καινοτομίας Θεσσαλονίκης OK!Thess προσκαλεί όσους έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2020 για να ενταχθούν στον 10ο Κύκλο Επιτάχυνσης

Πρόκειται για ένα τρίμηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών ή υφιστάμενων επιχειρήσεων με στόχο την ανάπτυξη της καινοτόμου ιδέας και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν και οραματίζονται να κάνουν πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους, σε startups με πρωτότυπα προϊόντα ή υπηρεσίες αλλά και σε φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να αναπτύξουν την πρωτοποριακή τους ιδέα σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Για την καλύτερη προετοιμασία των ομάδων πριν την αξιολόγηση της αίτησής τους, οι coaches του OK!Thess θα είναι διαθέσιμοι στις 8, 9 & 10 Ιανουαρίου, κατόπιν ραντεβού, για να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέας και το πρόγραμμα επιτάχυνσης.

Τι είναι ο Κύκλος Επιτάχυνσης;

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης της προ-θερμοκοιτίδας του ΟΚ!Τhess περιλαμβάνει εργαστήρια/masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρα στελέχη και mentoring από κορυφαίους επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας. Ο Κύκλος Επιτάχυνσης είναι κάτι περισσότερο από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς εισάγει τους συμμετέχοντες μέσα από δράσεις δικτύωσης, σε μια κοινότητα με φορείς και εκπροσώπους του οικοσυστήματος της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.  

Στους εννέα προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 300 αιτήσεις συμμετοχής, από τις οποίες επελέγησαν 79 ομάδες πολλές εκ των οποίων έχουν διακριθεί σε σημαντικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχουν ήδη δημιουργηθεί 26 νέες επιχειρήσεις. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.450 ώρες εργαστηρίων προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη με στόχο οι ιδέες των συμμετεχόντων να αναπτυχθούν επιχειρηματικά.

Τι είναι το ΟΚ!Thess;

Το OK!Thess είναι ο κατάλληλος συνεργάτης για να ισχυροποιήσεις την επιχειρηματική σου ιδέα. Η προ-θερμοκοιτίδα λειτουργεί από το 2017 και έχει ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας, την ανάπτυξη της καινοτομίας και τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματική δράση. Επιπλέον, μέσω του Demo Day επιτυγχάνεται η δικτύωση των νεοφυών επιχειρήσεων με Έλληνες και ξένους angels investors και VC funds. Από τις συναντήσεις επενδυτών και startuppers στα Demo Day, έχουν προκύψει επενδύσεις άνω του 1.200.000 ευρώ. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ),  τα 3 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της πόλης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

 

 

Χρονοδιάγραμμα του προγράμματος

Περίοδος Αιτήσεων: 18 Δεκεμβρίου με 12 Ιανουαρίου 2020

Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι διαδικασία δύο φάσεων.

Η πρώτη αξιολόγηση γίνεται μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου. 

Οι ομάδες που θα επιλεγούν καλούνται να παρακολουθήσουν έναν υποχρεωτικό κύκλο εργαστηρίων που ονομάζουμε Bootcamp.

Το Bootcamp θα ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου και οι ομάδες που θα το ολοκληρώσουν επιτυχώς, περνούν στην δεύτερη φάση της αξιολόγησης.

Η δεύτερη αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου. Αξιοποιώντας τις γνώσεις που έλαβαν τις προηγούμενες μέρες, οι ομάδες θα παρουσιάσουν εκ νέου την ιδέα τους σε μια επιτροπή αξιολόγησης, σε pitching event. Οι ομάδες που θα επιλεγούν μετά το pitching event, θα είναι τελικά εκείνες που θα συμμετέχουν στον επόμενο κύκλο της θερμοκοίτισης.  

INFO

Δήλωσε Συμμετοχή: https://okthess.gr/el/apply/

Ενημέρωση για το OK!Thess: https://okthess.gr/el/

Ραντεβού για Office Hours: mail@okthess.gr

 
 
 
 
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font