Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών


Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, την ερχόμενη Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

Τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σταυρούλα Μαυρογένη, με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες και η σύζευξη Ελληνισμού και Χριστιανισμού».

Στη συνέχεια, θα τιμηθούν τα παιδιά των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν το περασμένο έτος.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τους πρωτοετείς φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στην Εκκλησιαστική Βυζαντινή Μουσική Ι», του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, οι οποίοι τιμούν μουσικά την εορτή με την «Ωδή στους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χορωδιακού και Ορχηστρικού Συνόλου των φοιτητών του ΤΜΕΤ θα έχει το μέλος  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) του τμήματος, δρ. Γεώργιος Πατρώνας, ενώ εισαγωγικά σχόλια θα γίνουν από τη συνδιδάσκουσα δρ. Ευαγγελία Σπυράκου, επίσης μέλος ΕΕΠ του ΤΜΕΤ.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κοπή της βασιλόπιτας του Ιδρύματος.

Λήψη Αρχείων / Downloads
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font