Ο Υπουργός Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Ο Υπουργός Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ο «Προϋπολογισμός Πολιτών» ήταν το θέμα της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ομιλητές:

  • τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα,
  • τον Πρόεδρο του ΚΕΠΕ και τ. Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτη Λιαργκόβα, και,
  • τον Καθηγητή και κάτοχο της έδρας Jean Monnet "Δημοσιονομική Διακυβέρνηση της Ε.Ε. & έλεγχος" του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δημήτριο Σκιαδά.

Την ημερίδα διοργάνωσαν η έδρα Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση της Νομικής Σχολής του ΑΠΘη ερευνητική ομάδα «Διαφάνεια του Προϋπολογισμού» και το Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) "Δίκαιο και Οικονομικά" του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, ο Διευθυντής του Δ.Π.Μ.Σ. Δίκαιο και ΟικονομικάΚαθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Ευτύχιος Σαρτζετάκης και η κάτοχος της Έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση του ΑΠΘΕπίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η παρουσίαση του Προϋπολογισμού Πολιτών εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας "Διαφάνεια του Προϋπολογισμού" έχει ως στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας του προϋπολογισμού και τη διευκόλυνση του δημοσίου διαλόγου αναφορικά με τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2020.

Prosklisi

Prosklisi

Programma

Programma

Afisa

Afisa

Poster

Poster

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font