Ενημέρωση από… πρώτο χέρι για πάνω από 1.000 μαθητές Λυκείων της Θεσσαλονίκης


Ενημέρωση από… πρώτο χέρι για πάνω από 1.000 μαθητές Λυκείων της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές Λυκείου οι οποίοι έχουν επιλεγεί από τα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης με βάση το ενδιαφέρον τους για τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και χιλιάδες ακόμη από ολόκληρη την Ελλάδα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, θα ενημερωθούν και φέτος για τις σπουδές και τη φοίτηση στο Ίδρυμα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας διημερίδας «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω», που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, φοιτητές όλων των ετών θα παρουσιάσουν καθημερινά τους βιώματα από τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, τις ευκαιρίες μάθησης αλλά και τις δυνατότητες συμμετοχής σε πρωτοβουλίες τόσο του Ιδρύματος όσο και των συλλόγων και των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτό. Επιπλέον, τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη φοίτησή τους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και με ποιο τρόπο τους φάνηκαν αυτές χρήσιμες κατά την προσωπική τους σταδιοδρομία, θα καταθέσουν μέσω βιντεοπαρουσιάσεων απόφοιτοι του Ιδρύματος.

Ο κύριος κορμός της ενημέρωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί και τις δύο ημέρες από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος, περιλαμβάνει παρουσιάσεις που θα κάνουν μέλη ΔΕΠ των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναφορικά με τις σπουδές και τις διαδικασίες φοίτησης στις Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου, καθώς και με τις προοπτικές απασχόλησης μετά την αποφοίτησή τους.

Συγκεκριμένα, κάθε εισηγητής θα παρουσιάσει:

  • τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει το Τμήμα στο οποίο ανήκει
  • το πρόγραμμα σπουδών
  • τις κατευθύνσεις ειδίκευσης του Τμήματος, εφόσον υπάρχουν
  • τις διαφορές του Τμήματος με τα Τμήματα άλλων Πανεπιστημίων τα οποία προσφέρουν αντίστοιχες ειδικότητες
  • τα προγράμματα κινητικότητας φοιτητών, αλλά και τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο Τμήμα
  • τις δυνατότητες για μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο το Τμήμα
  • τους τομείς στους οποίους μπορούν να απασχοληθούν οι απόφοιτοι του Τμήματος

Επίσης, θα γίνει αναφορά στα εργαστήρια καθώς και σε συμπληρωματικές υποστηρικτικές υπηρεσίες που προσφέρει το κάθε Τμήμα, όπως ενισχυτική διδασκαλία, ομάδες εργασίας, αλλά και τους ιδιαίτερους χώρους που διαθέτει καθένα από αυτά, όπως το στούντιο ηχογραφήσεων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) του νομού Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, θα λειτουργήσει, στη διάρκεια του διαλείμματος, εκθεσιακός χώρος όπου υπηρεσίες και εθελοντικοί φοιτητικοί φορείς θα ενημερώσουν τους μαθητές για τις δράσεις τους.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μέσω των οποίων αναμένεται η διάχυση των πληροφοριών που παρουσιάζονται, σε μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Για τον ίδιο λόγο, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου, ώστε να μπορούν να ενημερωθούν παιδιά και σύμβουλοι ΣΕΠ από όλη την Ελλάδα για τη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η μετάδοση θα γίνει από την ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://www.youtube.com/channel/UCjye21sR4w7bEf2T72JWFCw/live

Λήψη Αρχείων / Downloads