Ενημέρωση από την Πρυτανεία σχετικά με τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του COVID-19 από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Σε συνέχεια των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τη Σύγκλητο (αρ. συνεδρ. 14/3.3.2020 και 15/6.3.2020), στο πλαίσιο διατύπωσης οδηγιών και λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του COVID-19, σας ενημερώνουμε για την άμεση εφαρμογή των παρακάτω προληπτικών ενεργειών:

1.    Την άμεση επέκταση των ωρών παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των χώρων του Πανεπιστημίου από 11.3.2020 έως 10.4.2020, για καθημερινή και πιο τακτική απολύμανση/καθαριότητα ευαίσθητων σημείων (ενδεικτικά: WC, πόρτες και μπουτόν ανελκυστήρων, διακόπτες λαμπτήρων, πόμολα εσωτερικών και εξωτερικών θυρών, βρύσες, κιγκλιδώματα κλπ), ως αποτρεπτικό μέσο της διάδοσης του ιού.

2.    Την τοποθέτηση φιαλών αντισηπτικού υγρού σε όλες τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, στο Εστιατόριο, στο Γυμναστήριο, καθώς και σε όλους τους χώρους WC.

3.    Την ανάρτηση έντυπων οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στους χώρους του Πανεπιστημίου, καθώς και τη συνεχή ενημέρωση όλων των μελών της κοινότητας με κάθε πληροφορία που λαμβάνουμε από την Πολιτεία.

4.    Την εκ νέου αποστολή από τις Γραμματείες των Τμημάτων των σχετικών οδηγιών προς τους φοιτητές και το προσωπικό του Τμήματος, καθώς και την πρόσφορη και κατάλληλη ανάρτησή τους σε εμφανή σημεία των χώρων των Τμημάτων.

5.    Την προληπτική απολύμανση όλων των χώρων του Ιδρύματος την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020. Σας ενημερώνουμε ότι για αυτήν την υπηρεσία το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2020.

6.    Την άμεση προμήθεια προστατευτικών μασκών οι οποίες θα διατίθενται σε περιπτώσεις εμφάνισης ξαφνικής αδιαθεσίας μελών της κοινότητας, προκειμένου να μεταβούν στην οικία τους.

7.    Την αναστολή λειτουργίας της αίθουσας γυμναστικής από σήμερα 10.3.2020 μέχρι νεοτέρας.

8.    Προσβλέπουμε στην επαγρύπνηση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού του Πανεπιστημίου, ακαδημαϊκού και διοικητικού, καθώς και των φοιτητών μας, με στόχο να περάσουμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα αυτή την πρωτοφανή επιδημία.

9.  Τέλος, υπενθυμίζουμε τη σοβαρότητα της ατομικής αλλά και της συλλογικής ευθύνης που αφορά τον καθένα από εμάς.

 

Από την Πρυτανεία

Γραφείο Πρυτανείας
Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Εγνατίας 156
546 36  Θεσσαλονίκη
Τηλ.:  2310 891298, 244, 362
Fax:  2310 844536
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font