ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS + ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS + ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:

1)    ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ή ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ Ή ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ. ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ (ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΔΙΑΜΟΝΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ) ΣΕ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ (80%) ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΛΑΒΕΙ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ.

 

2)    ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΟΣΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ  Ή ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥ 3.6 ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ERASMUS ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 26/03 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

 

3)    ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2.

 

4)    ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ERASMUS ΜΕ EMAIL ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ/ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 2.5 ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ.

 

5)    ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ERASMUS ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΜΕ EMAIL ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ERASMUS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Ή ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ERASMUS.

 

6)    ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ, ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ (ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΔΙΑΜΟΝΗ). ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ.

 

7)    ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΕ EMAIL ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ERASMUS ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ.