Ενημέρωση για επαναπατρισμό Φοιτητών Erasmus του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ολοκλήρωση σπουδών ή πρακτικής μέσω διαδικτυακών μέσων στο εξωτερικό


Ενημέρωση για επαναπατρισμό Φοιτητών Erasmus του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ολοκλήρωση σπουδών ή πρακτικής μέσω διαδικτυακών μέσων στο εξωτερικό.

 

Μετά την απαγόρευση των πτήσεων από και προς αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, το Υπουργείο Εξωτερικών μας ενημέρωσε ότι, για να επαναπατριστούν όσοι φοιτητές του Πανεπιστημίου μας το επιθυμούν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπους πρεσβείες και προξενικές αρχές της Ελλάδας. 

Στην παρακάτω ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας των ανωτέρω αρχών ανά χώρα και πόλη.

https://www.mfa.gr/appendix/dimereis-sheseis-tis-ellados/alpha.html

Οι φοιτητές που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους ή την πρακτική τους άσκηση με διαδικτυακά μέσα που προσφέρει το ίδρυμα ή ο φορέας του εξωτερικού, ανεξάρτητα αν θα βρίσκονται στη χώρα του εξωτερικού ή στην Ελλάδα, θα λάβουν αναγνώριση για την περίοδο κινητικότητάς τους και το υπόλοιπο της υποτροφίας τους μόνο εφόσον:

  • ολοκληρώσουν το σύνολο των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων σύμφωνα με τη Συμφωνία Μάθησης (Learning Agreement) για σπουδές ή πρακτική, 
  • λάβουν πιστοποιητικό βαθμολογίας (transcript of records) από το ίδρυμα του εξωτερικού,
  • προσκομίσουν πιστοποιητικό πρακτικής (after the mobility) για όσους ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση εξ αποστάσεως.

Τα ανωτέρω ισχύουν μόνο εφόσον οι φοιτητές δεν ακυρώσουν τη μετακίνησή τους οριστικά ανεξάρτητα αν θα βρίσκονται στη χώρα του εξωτερικού ή στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση που ακυρώσουν τη μετακίνησή τους οριστικά, δόθηκε η δυνατότητα έως 26/3/2020 να ενημερώσουν με ρητή δήλωση τόσο το Γραφείο Erasmus όσο και τις Γραμματείες των Τμημάτων τους ότι διακόπτουν τη μετακίνησή τους και ότι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές του εξαμήνου τους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 

Από το Γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου

https://www.uom.gr/erasmus-office

 

Στοιχεία Επικοινωνίας: 

Τ: +302310 891 223, 225, 307

Email: erasmus@uom.edu.gr

 
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font