Μια ψυχολογική μελέτη της αβεβαιότητας σχετικά με τον κορονοϊό (COVID-19)


Με το παρόν μήνυμα σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος σε μια διαπολιτισμική ψυχολογική μελέτη της αβεβαιότητας σχετικά με τον κορονοϊό. Στην παρούσα έρευνα συμμετέχουν τα Τμήματα Ψυχολογίας των Newcastle University (Ηνωμένο Βασίλειο), University of Padova (Ιταλία), Dalhousie University (Καναδάς), καθώς και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Ελλάδα).

Είναι γνωστό ότι μέσα στην ανησυχία και το άγχος η ικανότητα των ανθρώπων να αντέχουν την αβεβαιότητα είναι συχνά ένας σημαντικός παράγοντας. Η έξαρση του κορονοϊού (COVID-19) προσφέρει ένα μοναδικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να προσπαθήσουμε να μάθουμε περισσότερα για τη σχέση μεταξύ αβεβαιότητας, άγχους και του πώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται όταν νιώθουν αβέβαιοι. Η έρευνα αυτή θα μας βοηθήσει στην ανάπτυξη καλύτερων τρόπων πρόληψης της ανησυχίας και του άγχους και στη δημιουργία θεραπευτικών παρεμβάσεων για τους ανθρώπους που ανησυχούν πολύ.

Θα σας παρακαλούσαμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να συμπληρώσετε το παρακάτω ερωτηματολόγιο (δεν διαρκεί πάνω από 15'), και να κοινοποιήσετε το παρόν μήνυμα στις επαφές σας, τους φίλους σας ή στα κοινωνικά σας δίκτυα. Κάθε συμμετοχή μετράει.

http://nclpsych.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_ewWIkJI8LLYDf5b

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας,

Γρηγόρης Σίμος, Ψυχίατρος, Καθηγητής Ψυχοπαθολογίας
Μερόπη Σίμου, Ψυχολόγος, Μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία
Μαρία Αδαμίδου, Ψυχολόγος, Μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία
uncertainty.greece@gmail.com

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font