ΠΑΡΑΤΑΣΗ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ.Π.Μ.Σ. ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Ημερομηνία Λήξης Προκήρυξης: 2020-09-09

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΤΗN ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

 

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, σε συνεργασία με τα Τμήματα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής και Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 26ου κύκλου του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) στην Οικονομική Επιστήμη, το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ) στην «Οικονομική Επιστήμη (Master in Economics)».

Στο Δ.Π.Μ.Σ. στην Οικονομική Επιστήμη (Master in Economics) γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Οικονομικών, Κοινωνικών, Διοικητικών, Πολυτεχνικών και Θετικών Επιστημών ΑΕΙ, καθώς και πτυχιούχοι Α.Σ.Ε.Ι. (Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Οι κάτοχοι τίτλων της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση του τίτλου τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.). 

Στον 26ο κύκλο του προγράμματος που θα αρχίσει το Σεπτέμβριο του 2020, θα εισαχθούν μέχρι τριάντα πέντε (35) μεταπτυχιακοί φοιτητές.

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το αργότερο μέχρι τις 9/9/2020 στη Γραμματεία του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ηλεκτρονικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

α) Αίτηση συμμετοχής στο ΔΠΜΣ (συμπληρώνεται τη φόρμα και πατάτε ΥΠΟΒΟΛΗ).

β) Αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ή, σε περίπτωση πτυχιούχων πανεπιστημίων του εξωτερικού, πιστοποιητικό αντιστοιχίας και ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ.

γ) Πιστοποιητικό σπουδών με αναλυτική βαθμολογία όλων των προπτυχιακών μαθημάτων, στο οποίο αναγράφεται και βαθμός του πτυχίου. Εναλλακτικά μπορεί να κατατεθεί και το Παράρτημα Διπλώματος.

δ) Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η επαγγελματική εμπειρία, καθώς και η επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητα του υποψηφίου.

ε) Νόμιμα Επικυρωμένο πιστοποιητικό γνώσης αγγλικής γλώσσας: Απαιτείται ή α) αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 (καλή γνώση) ή ανώτερο, σύμφωνα με το σύστημα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο γίνεται αποδεκτό από τον ΑΣΕΠ, ή β) TOEFL με τουλάχιστον 87 μονάδες στο Internet-based test, ή γ) Απολυτήριο δευτεροβάθμιας ή Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο (το οποίο έχει αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ), ή δ) Πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας.

Σε περίπτωση γνώσης και δεύτερης ξένης γλώσσας υποβάλλεται επίσης το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Οι αλλοδαποί υποψήφιοι που δεν έχουν ελληνικό Απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή πτυχίο ελληνόγλωσσου Πανεπιστημιακού Τμήματος, καταθέτουν επί πλέον των ανωτέρω και πιστοποιητικό επάρκειας της ελληνικής γλώσσας από Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας ενός ΑΕΙ. .

στ)Αποδεικτικά για τυχόν ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα κινητικότητας σπουδαστών.

ζ) Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

η) Δύο Συστατικές Επιστολές, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ. Οι συστατικές επιστολές είναι εμπιστευτικές και δεν επιστρέφονται.

 

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά με αποστολή e-mail στη γραμματεία του προγράμματος με θέμα: ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ Δ.Π.Μ.Σ. ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 2020-2021, και συνημμένα όλα τα δικαιολογητικά σας. Οι συστατικές επιστολές αποστέλλονται απευθείας στο e-mail της γραμματείας mesecr@uom.edu.gr από το πρόσωπο που συστήνει τον υποψήφιο, χωρίς να παρεμβάλλεται το e-mail του υποψηφίου. Σε περίπτωση που υπάρχουν ήδη συστατικές επιστολές σε έντυπη μορφή σε κλειστό σφραγισμένο φάκελο, αυτές θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά.

 

 

Τα κριτήρια αξιολόγησης των υπ. φοιτητών, όπως αναφέρονται στον Κανονισμό του προγράμματος είναι:

 

i.          Γενικός βαθμός πτυχίου, με ανώτατο όριο τα σαράντα οχτώ (48) μόρια,

ii.          Σχετικότητα πτυχίου με το αντικείμενο του ΔΠΜΣ, με ανώτατο όριο τα δώδεκα (12) μόρια,

iii.          Προηγούμενη ερευνητική δραστηριότητα, με ανώτατο όριο είκοσι (20) μόρια.

iv.          Προφορική συνέντευξη, με ανώτατο όριο είκοσι (20) μόρια.

 

                                                                       

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία των Δ.Π.Μ.Σ.  στο τηλέφωνο 2310 891-531, και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: mesecr@uom.edu.gr ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Mεταπτυχιακού Προγράμματος στη διεύθυνση http://maecon.uom.gr. Η εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού στο γραφείο της γραμματείας, στο Ισόγειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγνατίας 156, Θεσσαλονίκη.  

 

 

 

Ο Διευθυντής του ΔΠΜΣ στην Οικονομική Επιστήμη

 

 

 

 

Ευτύχιος Σαρτζετάκης

Καθηγητής

 

 

 

 

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font