Διαδικτυακή η διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη»


Διαδικτυακή η διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη»

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020

Από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί και φέτος το 3ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection Of Disability in art», με ακρωνύμιο RoDi, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ακολουθώντας τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και υιοθετώντας τη διαδικτυακή οργάνωση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης, η οποία συνεκτίμησε τα δεδομένα που επιβάλλουν τη ριζική μεταβολή του τρόπου σχεδιασμού και υλοποίησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων παγκοσμίως. Έτσι, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στη διοργάνωση σε διαδικτυακή (online) μορφή, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις να διατίθενται ελεύθερα και δωρεάν προς όλους από τον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.uom.gr/8761-3o-festibal-rodi-h-antanaklash-ths-anaphrias-sthn-texnh-reflection-of-disability-in-art

Η εν λόγω απόφαση βασίζεται στην αναγνώριση της υποχρέωσης του Φεστιβάλ, αλλά και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εν γένει, προς τους αναπήρους και προς όλους που εκπροσωπούν τη διαφορετικότητα, για τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία του και της υποστήριξης, με αυτόν τον τρόπο, του ιδεώδους της κοινωνικής συμπερίληψης.

Μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ, τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει προβολές κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο, ομιλίες και πλήθος άλλων δράσεων, ενώ και το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art» θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection Of Disability in art» με ακρωνύμιο RoDi, (βάσει της υπ’ αριθμ. 19/22-4-2019 Συνεδρίασης της Συγκλήτου), αποτελεί θεσμό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις 3-10 Δεκεμβρίου. Σκοπός του είναι η υποστήριξη και προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ οιονδήποτε ρόλο αυτά επιθυμούν, ως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εθελοντές ή απλώς, ως θεατές.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της υλοποίησης του Φεστιβάλ, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων με αναπηρία έρχεται σε επαφή, κινείται και συνυπάρχει με άτομα χωρίς αναπηρία στο ευρύτερο οικοσύστημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στη μεταβολή των απόψεων και στάσεων, ειδικά των νέων, για την αναπηρία και, ως εκ τούτου, στην κοινωνική αλλαγή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το:

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

(Γραφείο Κ-123, 1ος όροφος)

Εγνατία 156, Τ.Κ. 546 36, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310-891.437

Ε-mail              : rod@uom.gr

Website           : http://rodi.uom.gr/

Facebook         : https://www.facebook.com/rodifestival/

Twitter              : https://twitter.com/rodifestival

Instagram        : https://www.instagram.com/rodifestival/

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font