ON-LINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ


ON-LINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ

Σας ενημερώνουμε για την έκδοση του on-line σεμιναρίου με τίτλο: «Εναλλακτικά Συστήματα Επικοινωνίας και Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις για Άτομα με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού» στα πλαίσια του έργου TRAIN-ASD, σε e-Learning μορφή στην Ελληνική γλώσσα.

Το σεμινάριο είναι προσβάσιμο στη διεύθυνση: https://elearning.train-asd.eu/?lang=el και διατίθεται χωρίς χρέωση στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.

Το έργο Train-ASD υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ERASMUS+ και αποτελεί αποτέλεσμα της σύμπραξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με άλλα Πανεπιστήμια, Οργανισμούς, Εταιρείες.

Στόχος του σεμιναρίου,  είναι η ευαισθητοποίηση και η εξοικείωση των εκπαιδευομένων σε εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των ατόμων με ΔΑΦ και την προώθηση της συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αποτελείται από 12 ψηφιακά μαθήματα που καλύπτουν σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης των ατόμων με ΔΑΦ, ένα e-book και ένα τελικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης το οποίο οδηγεί στην έκδοση Βεβαίωσης Παρακολούθησης. Έχει εκδοθεί σε 4 γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Ρουμάνικα και Γαλλικά.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς στον τομέα του αυτισμού που είναι πρόσφατα διορισμένοι ή άνεργοι, σε έμπειρους εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν παιδιά με αυτισμό ή άλλες δυσκολίες επικοινωνίας στα γενικά σχολεία, καθώς σε άλλους επαγγελματίες, όπως λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές ή κοινωνικούς λειτουργούς.

Αποτελεί μια καινοτόμο προσπάθεια στο χώρο της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σε εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις  για τη διαχείριση ατόμων με ΔΑΦ. Διακρίθηκε στα Education Leaders Awards 2020 κατακτώντας το Χρυσό Βραβείο στην Ψηφιακή Εκπαίδευση.

Στα πλαίσια της διάχυσης του Έργου, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ενημερωθούν σχετικά με το έργο TRAIN-ASD ώστε να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα του Αυτισμού μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

 

Λήψη Αρχείων / Downloads
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font