ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (Τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού, Αλλοδαποί -Αλλογενείς, Σοβαρές Παθήσεις)


Ημερομηνία Λήξης Προκήρυξης: 2020-11-23

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (Τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού, Αλλοδαποί -Αλλογενείς, Σοβαρές Παθήσεις)

 

Ενημερώνουμε τις/τους ενδιαφερόμενους ότι η Συνέλευση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στη συνεδρίασή της αριθ. 5/18-11-2020, ενέκρινε την εγγραφή των υποψήφιων φοιτητριών/τών που είχαν καταθέσει αίτηση εγγραφής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Κατόπιν τούτου, καλωσορίζουμε τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές και σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την Παρασκευή 20/11 θα έχει ολοκληρωθεί για όλους σας η διαδικασία έκδοσης κωδικών από το Κέντρο Υπολογιστών και Δικτύων, τους οποίους η Γραμματεία θα αποστείλει στα προσωπικά σας e-mail.

Αφού λάβετε τους προσωπικούς σας κωδικούς, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες: 

 

 1. Ενεργοποίηση λογαριασμού.

Προθεσμία: Αμέσως μετά την λήψη των κωδικών

Για την πρόσβαση των φοιτητών σε όλες τις υπηρεσίες (Open eClass, CoMPUs, Students’ Web,  Υπηρεσία Ενημέρωσης Φοιτητών, ΨΗΦΙΔΑ – Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Καταθετήριο, ΕΥΔΟΞΟΣ και Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) απαιτείται η ενεργοποίηση του λογαριασμού στο https://uregister.uom.gr. Μετά την ενεργοποίηση, η πρόσβαση σε ΟΛΕΣ τιςηλεκτρονικές υπηρεσίες γίνεται με τους κωδικούς που έχουν δημιουργηθεί στο Uregister. Αφού ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, θα μπορείτε να κάνετε δήλωση μαθημάτων και συγγραμμάτων.

 

2. Δήλωση μαθημάτων.

Προθεσμία: Αμέσως μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού

Στην αρχή κάθε εξαμήνου πρέπει να δηλώνετε στην υπηρεσία student΄s web, https://services.uom.gr/unistudent/login.asp, τα μαθήματα που θα παρακολουθήσετε και θα έχετε δικαίωμα εξέτασης στο εξάμηνο αυτό.

Οδηγίες για το πώς θα κάνετε δήλωση μαθημάτων θα βρείτε εδώ: https://www.uom.gr/eco/erothseis-sxetika-me-tis-dhloseis-mathhmaton.

Για το Α εξάμηνο, ισχύουν τα ακόλουθα:

Οι φοιτητές του Α΄ εξαμήνου θα πρέπει να δηλώσουν όλα τα Υποχρεωτικά του Α΄ εξαμήνου σύνολο 3 μαθήματα + 1 μάθημα Επιλογής (Γ Ομάδα) + την Ξένη Γλώσσα. Προσοχή! Όσοι φοιτητές Α΄ εξαμήνου επιθυμούν τη δήλωση άλλης γλώσσας εκτός από Αγγλικά, θα πρέπει να αποστέλλουν στην Γραμματεία, μέσω της εφαρμογής students web, σχετική αίτηση. (Επιθυμώ να δηλώσω Γαλλικά ή Γερμανικά ή Ιταλικά).

 

3.Δήλωση Συγγραμμάτων

Προθεσμία: Μέχρι την Κυριακή 22/11/2020

Αφού έχετε ολοκληρώσει τη δήλωση μαθημάτων θα πρέπει να δηλώσετε στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας ΕΥΔΟΞΟΣ, https://eudoxus.gr/, τα συγγράμματα που αντιστοιχούν στα μαθήματα που δηλώσατε. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει να δηλώσετε συγγράμματα  μέχρι την Κυριακή 22/11/2020, διότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, δεν θα υπάρξει παράταση.

 

Τέλος, αφού έχετε ολοκληρώσει τα παραπάνω βήματα μπορείτε πλέον:

  • να ξεκινήσετε να παρακολουθείτε τα μαθήματα σας, αφού πρώτα εγγραφείτε στο https://openeclass.uom.gr/.

Βρείτε το πρόγραμμα των μαθημάτων εδώ: 

https://www.uom.gr/assets/site/public/nodes/3653/8285-Link_Protoeteis.pdf

 

  • να αιτηθείτε την έκδοση πιστοποιητικού σπουδών, εδώ: 

https://services.uom.gr/unistudent/login.asp

 

  • να αιτηθείτε την έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας εδώ:

https://academicid.minedu.gov.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις/τους πρωτοετείς, μπορείτε να δείτε εδώ:

https://www.uom.gr/eco/protoeteis

Καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία!