Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νικητής στο "CFA Institute Research Challenge"


Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νικητής στο
Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συγχαίρει τους φοιτητές του οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στον διεθνή διαγωνισμό «CFA Institute Research Challenge».
 
Το CFA Society Greece διοργανώνει πάνω από δέκα (10) χρόνια τον Παγκόσμιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 1.100 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Στα πλαίσια του διαγωνισμού, ομάδες φοιτητών από Πανεπιστήμια συνεπικουρούμενες από έναν Επιβλέποντα Καθηγητή και έναν Μέντορα (επαγγελματία της αγοράς και Charterholder) συντάσσουν χρηματοοικονομική έκθεση αναλύοντας εταιρίες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Η Έκθεση και τα συμπεράσματά της παρουσιάζονται σε Επιτροπή Εξεταστών από επαγγελματίες της αγοράς (Panel of Judges), η οποία αξιολογείται από ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων που αναδεικνύει τον νικητή. Ο νικητής της Ελλάδος εκπροσωπεί την χώρα του στον Ευρωπαϊκό (ΕΜΕΑ) διαγωνισμό και σε περίπτωση που κερδίσει, προκρίνεται στον Παγκόσμιο τελικό όπου διαγωνίζονται οι τέσσερις νικητές των μεγάλων περιφερειακών διαγωνισμών από Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική.
 
Στις 27/02/2021, η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναδείχθηκε νικήτρια του διαγωνισμού «CFA Institute Research Challenge 2021», που λόγω της πανδημίας διενεργήθηκε διαδικτυακά. Τηννικήτρια ομάδα αποτελούσαν οι τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κ.κ. Ιωάννης Μελανδίνος, Παύλος Μπαξεβάνης, Αθανασία Σταμενίτου και Παναγιώτα Ζλατάνη καθώς και ο φοιτητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Μαγκλής. Ακαδημαϊκός Σύμβουλος της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, που πρωταγωνιστεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, είναι ο Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος κ. Συμεών Παπαδόπουλος και Μέντορας ο κ. Κυριάκος Τσακιρίδης CFA, CIPM.
 
Οι φοιτητές της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων και ειδικότερα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής πρωταγωνιστούν στον διαγωνισμό «CFA Institute Research Challenge». Από το 2016 πρώτευσαν και εκπροσώπησαν επάξια το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, καθώς επίσης και στον Παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο τωνΗΠΑ. Επίσης, κατατάχθηκαν δύο φόρες δεύτεροι τα έτη 2019 και 2020.
 
Ο ανταγωνισμός του διαγωνισμού είναι ιδιαίτερα υψηλός και οι ομάδες που συμμετέχουν προέρχονται από τα Πανεπιστήμια Πειραιώς, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Alba College, Deree American College of Greece.
 
Σας ευχόμαστε ολόψυχα θερμά συγχαρητήρια, υγεία και πάντα επιτυχίες.


Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων
Χρήστος Ι. Νεγκάκης

Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font