Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με 9 φορείς


Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με 9 φορείς

Μνημόνια συνεργασίας υπέγραψαν οι Δήμοι Πυλαίας-Χορτιάτη και Αλεξανδρούπολης, τα Πανεπιστήμια Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας και Πάτρας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, καθώς και το CIYCollegeUniversity of York Europe Campus.

 

Αθήνα, 7 Απριλίου 2021: Μνημόνια συνεργασίας υπογράφηκαν σήμερα από εκπροσώπους των Δήμων Πυλαίας-Χορτιάτη και Αλεξανδρούπολης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Πανεπιστημίου Πάτρας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και του CITY College, University of York Europe Campus, με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, στόχος των μνημονίων συνεργασίας είναι η από κοινού ανάπτυξη, έρευνα, διάδοση και εκπαίδευση σε τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού, η δημιουργία καινοτόμων λύσεων σε προβλήματα της καθημερινότητας σχετικά με τη λειτουργία της κοινωνίας, καθώς και η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα τα μνημόνια συνεργασίας προβλέπουν μεταξύ άλλων:

 • Εκπόνηση ερευνών και μελετών και ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων και πιλοτικών τεχνολογικών εφαρμογών.
 • Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τεχνολογίες αιχμής και δημιουργική οικονομία.
 • Αξιοποίηση διεθνών δικτύων για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ τοπικών εταιρειών και των ομολόγων τους στο εξωτερικό.
 • Διοργάνωση εθνικών και διεθνών εκδηλώσεων.
 • Συνδιοργάνωση σεμιναρίων κατάρτισης και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με σκοπό την ανάπτυξη εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων σύμφωνα με τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.
 • Συμμετοχή σε ερευνητικά έργα που σχετίζονται με το μέλλον της εργασίας, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

 Εκπρόσωποι Φορέων

 • Τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης
 • Τον Δήμο Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Ζαμπούκης
 • Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Αντιπρύτανης κ. Ευστράτιος Στυλιανίδης
 • Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Πρύτανης κ. Στυλιανός Κατρανίδης
 • Το Πανεπιστήμιο Πάτρας εκπροσώπησε ο Πρύτανης κ. Χρήστος Ι. Μπούρας
 • Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μασούτης
 • Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Ζορπίδης
 • Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ.Χρήστος Σαραντόπουλος
 • Το CITY College, University of York Europe Campus εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Στρατηγάκης

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία «Lever – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε», μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», για την υποστήριξή της στη λειτουργία του Κέντρου και τη συμμετοχή της στη διοργάνωση υπογραφής των μνημονίων συνεργασίας.


Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco (NASDAQ: CSCO) κατέχει ηγετικό ρόλο στο χώρο της τεχνολογίας παγκοσμίως, προσφέροντας λύσεις για το Internet από το 1984. Οι άνθρωποι, τα προϊόντα και οι συνεργάτες μας, βοηθούν την κοινωνία να συνδεθεί με ασφάλεια και να εκμεταλλευτεί τις αυριανές ψηφιακές ευκαιρίες, σήμερα. Ανακαλύψτε περισσότερα στο newsroom.cisco.com και στο Twitter στο @Cisco.


Κεντρική Φωτογραφία: Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης με τον Γενικό Διευθυντή Cisco κ. Αντώνιο Τσιμπούκη.

F2: (Από αριστερά) Ο κ. Νικήτας Γεωργιάδης, Virtual Sales Account Manager Δημοσίου Τομέα Cisco, ο Γενικός Διευθυντής Cisco, κ. Αντώνιος Τσιμπούκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογικής Καινοτομίας του Τμήματος Εφαρσμομένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Φούσκας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας και Πρόεδρος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, ο κ. Νίκος Λαμπρογιώργος, Director του Digital Transformation and Skills Center Cisco.

 
f1

f1

f2

f2