- 2310 891.567
- dimkafe uom.edu.gr
- Γραφείο: ΗΘ, 202
Καφετζόπουλος Δημήτριος
Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
Επίκουρος Καθηγητής, Διδακτικό Προσωπικό (Δ.Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA))
Γνωστικό Αντικείμενο
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ
Βιογραφικό
Ακαδημαϊκοί Τίτλοι
- Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Μάνατζμεντ Καινοτομίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (02/2017 – 12/2019).
- Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στη Διοίκηση Καινοτομίας και Ποιότητας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (11/2015 – 12/2016).
- Διδακτορικό Δίπλωμα στο Μάνατζμεντ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (2011).
- Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2008).
- Πτυχίο Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης, Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου (2005).
- Πτυχίο Τεχνολογίας Τροφίμων, Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (1989).
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
- Μάνατζμεντ διαδικασιών
- Μάνατζμεντ καινοτομίας
- Μάνατζμεντ ποιότητας
- Αμφιδεξιότητα επιχειρήσεων (Ambidexterity)
- Διοίκηση αλλαγών
- Ανταγωνιστικότητα επιχειρήσεων
- Επιχειρηματική απόδοση
- Ηγεσία - παρακίνηση προσωπικού
- Στρατηγική, πολιτική και σχεδιασμός στις επιχειρήσεις
Διδασκόμενα Μαθήματα
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
(MPM0101)
Τύπος
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ
Κωδικός Τμήματος
MPM
Τμήμα
Π.Μ.Σ. ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Περιγραφή
Η περιγραφή του μαθήματος δεν είναι διαθέσιμη
- ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
(ΟΔ0701)
Τύπος
ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Κωδικός Τμήματος
BA
Τμήμα
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Περιγραφή
- ΓΕΝΙΚΑ
ΣΧΟΛΗ |
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
||||
ΤΜΗΜΑ |
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
||||
ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ |
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ |
||||
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ |
ΟΔ0701 |
ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ |
Ζ’ |
||
ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ |
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
||||
ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ |
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ |
ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ |
|||
|
3 |
5 |
|||
ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ |
Μάθημα ειδικού υποβάθρου (Επιλογής) |
||||
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:
|
- |
||||
ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ και ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: |
Ελληνική |
||||
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ERASMUS |
ΟΧΙ |
||||
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (URL) |
2. ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μαθησιακά Αποτελέσματα |
Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι φοιτητές αναμένεται να:
|
Γενικές Ικανότητες |
Το μάθημα αποσκοπεί να προσδώσει στους φοιτητές τις παρακάτω γενικές ικανότητες:
|
3. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
|
4. ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ και ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. |
Δια ζώσης |
||||||||||||||
ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ |
|
||||||||||||||
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ |
|
||||||||||||||
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
|
Η συνολική βαθμολογία απαρτίζεται από το άθροισμα δύο συνιστωσών:
Σκοπός αξιολόγησης: Ο έλεγχος κατανόησης των βασικών στοιχείων του μαθήματος. Κριτήρια αξιολόγησης: Η ορθότητα, η πληρότητα, η σαφήνεια και η κριτική αξιολόγηση των απαντήσεων. |
5. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ-ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ελληνική
Συναφήεπιστημονικάπεριοδικά: International Small Business Journal Journal of Small Business Management Small Business Economics International Journal of Entrepreneurship and Small Business Journal of Small Business and Enterprise Development Journal of Small Business and Entrepreneurship International Journal of Globalisation and Small Business Small Enterprise Research Family Business Review Journal of Family Business Strategy Journal of Family Economic Issues Community, Work and Family Academy of Management Journal Academy of Management Review British Journal of Industrial Relations European Management Journal Group and Organization Management International Journal of Training and Development International Studies of Management & Organization Journal of Behavioral Decision Making Journal of International Management Journal of Management Journal of Management Development Journal of Organizational Behavior Leadership Quarterly Strategic Management Journal |
- ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
(ΟΔ0601)
Τύπος
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ
Κωδικός Τμήματος
BA
Τμήμα
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Περιγραφή
- ΓΕΝΙΚΑ
ΣΧΟΛΗ |
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
||||
ΤΜΗΜΑ |
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
||||
ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ |
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ |
||||
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ |
ΟΔΟ601 |
ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ |
Η’ |
||
ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ |
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ |
||||
ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ |
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ |
ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ |
|||
|
3 |
6 |
|||
ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ |
Μάθημα Γενικού Υποβάθρου (Υποχρεωτικό) |
||||
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: |
- |
||||
ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ και ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: |
Ελληνική |
||||
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ERASMUS |
ΟΧΙ |
||||
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (URL) |
2. ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μαθησιακά Αποτελέσματα |
Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι φοιτητές αναμένεται να:
|
Γενικές Ικανότητες |
Το μάθημα αποσκοπεί να προσδώσει στους φοιτητές τις παρακάτω γενικές ικανότητες:
|
3. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
|
4. ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ και ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. |
Δια ζώσης |
||||||||||||||||
ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ |
|
||||||||||||||||
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ |
|
||||||||||||||||
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
|
Η συνολική βαθμολογία απαρτίζεται από το άθροισμα δύο συνιστωσών:
Σκοπός αξιολόγησης: Ο έλεγχος κατανόησης των βασικών στοιχείων του μαθήματος. Κριτήρια αξιολόγησης: Η ορθότητα, η πληρότητα, η σαφήνεια και η κριτική αξιολόγηση των απαντήσεων. |
5. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ-ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ελληνική
Ξενόγλωσση
Συναφήεπιστημονικάπεριοδικά: Economic Development and Cultural Change Competition and Change International Journal of Knowledge, Culture and Change Management Structural Change and Economic Dynamics Journal of Organizational Change Management Development and Change Journal of Change Management Academy of Management Journal Academy of Management Review British Journal of Industrial Relations European Management Journal International Studies of Management & Organization Journal of Applied Management Studies Journal of Applied Psychology Journal of Behavioral Decision Making Journal of International Management Journal of Management Journal of Management Development Journal of Occupational & Organizational Psychology Journal of Organizational Behavior Leadership Quarterly Organizational Behavior and Human Decision Processes Personnel Psychology Research in Personnel & Human Resource Management Strategic Management Journal |
- ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
(MPM0203)
Τύπος
ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Κωδικός Τμήματος
MPM
Τμήμα
Π.Μ.Σ. ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Περιγραφή
Η περιγραφή του μαθήματος δεν είναι διαθέσιμη
- ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ
(ΟΔ0101)
Τύπος
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ
Κωδικός Τμήματος
BA
Τμήμα
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Περιγραφή
1. ΓΕΝΙΚΑ
ΣΧΟΛΗ |
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
||||
ΤΜΗΜΑ |
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
||||
ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ |
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ |
||||
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ |
ΟΔ0101 |
ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ |
Α’ |
||
ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ |
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ |
||||
ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ |
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ |
ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ |
|||
|
3 |
6 |
|||
ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ |
Μάθημα Γενικού Υποβάθρου (Υποχρεωτικό) |
||||
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: |
- |
||||
ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ και ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: |
Ελληνική |
||||
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ERASMUS |
ΟΧΙ |
||||
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (URL) |
2. ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μαθησιακά Αποτελέσματα |
||||||||||||||||||||||||||
Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι φοιτητές αναμένεται να:
|
||||||||||||||||||||||||||
Γενικές Ικανότητες |
||||||||||||||||||||||||||
Το μάθημα αποσκοπεί να προσδώσει στους φοιτητές τις παρακάτω γενικές ικανότητες:
4. ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ και ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
|
- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ (BUSINESS CASE STUDY)
(ΟΔ0809-1)
Τύπος
ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Κωδικός Τμήματος
BA
Τμήμα
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Περιγραφή
- ΓΕΝΙΚΑ
ΣΧΟΛΗ |
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
|||||
ΤΜΗΜΑ |
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ |
|||||
ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ |
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ |
|||||
ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ |
ΟΔ0809-1 |
ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ |
Η’ |
|
||
ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ |
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ |
|
||||
ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ |
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ |
ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ |
|
|||
|
3 |
5 |
|
|||
ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
|
ΕΠΙΛΟΓΗΣ |
|
||||
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:
|
- |
|
||||
ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ και ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: |
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΗ |
|
||||
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ERASMUS |
ΝΑΙ |
|
||||
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (URL) |
|
2. ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μαθησιακά Αποτελέσματα |
|
ΓΝΩΣΕΙΣ:
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ:
ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ:
|
|
Γενικές Ικανότητες |
|
|
3. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
14. Εισαγωγή στις μελέτες περίπτωσης (προδρομικές, αναδρομικές, διαμήκεις) 15. Ενότητες πληροφόρησης (SWOT, PEST_LE) 16. Εταιρικό προφίλ 17. Είδη στρατηγικής 18. Ανάλυση δομών και συστημάτων 19. Χαρακτηριστικά ποιοτικών μελετών 20. Χαρακτηριστικά ποσοτικών μελετών 21. Πτυχές επιχειρηματικής μελέτης 22. Χαρακτηριστικά επιχειρηματικής μελέτης 23. Παραδείγματα επιχειρηματικών μελετών 24. Ερωτήματα επιχειρηματικών μελετών 25. Διαμόρφωση και συγγραφή επιχειρηματικής μελέτης 26. Παρουσίαση επιχειρηματικής μελέτης |
4. ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ και ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ |
Διά ζώσης |
||||||||||||
ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ |
|
||||||||||||
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
|
|
||||||||||||
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
|
Η αξιολόγηση του φοιτητή γίνεται στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα με τη βοήθεια:
|
5. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ-ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Προτεινόμενη Βιβλιογραφία : · Βακόλα, Μ. (2009) Διοικώντας τις Αλλαγές. Έκδοση Β΄, Αθήνα: ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.· Ellet, W. (2018) The Case Study Handbook, Revised Edition: A Student's Guide. Harvard Business Publishing.
-Συναφή επιστημονικά περιοδικά: Journal of Business Case Studies Journal of Business Case Studies and Applications Journal of Case Studies International Journal of Cases Studies |
- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
(ΔΕ0111)
Τύπος
ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Κωδικός Τμήματος
MBA
Τμήμα
ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Περιγραφή
Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι φοιτητές αναμένεται να:
- Αποκτήσουν αλλά και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τους εναλλακτικούς ορισμούς περί επιχειρηματικότητας και καινοτομίας αλλά και να εμπεδώσουν πληροφορίες σχετικά με τις μορφές επιχειρηματικότητας (επιχειρηματικότητα ευκαιρίας, Ανάγκης και Υψηλών προδιαγραφών), τις μορφές καινοτομίας (Διαχειριστική, Τεχνολογική, Υπηρεσιών κτλ), τα πλαίσια χρηματοδότησης και επιχορήγησης επιχειρηματικών δράσεων, τις διαδικασίες mentoring, to coaching και τους φορείς υποστήριξης και υποβοήθησης της επιχειρηματικότητας
- Να απομυθοποιήσουν την επιχειρηματικότητα μέσω γνώσεων που θα ελαχιστοποιούν τον φόβο της επιχειρηματικής ίδρυσης και της επιχειρηματικής αποτυχίας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω γνώσεων που συμβάλουν στην κατανόηση αλλά και στην αντιμετώπιση των εμποδίων που η πολυπλοκότητα του επιχειρείν θέτει στην αυτααπασχόληση. Ειδικότερα, στα πλαίσια του μαθήματος οι φοιτητές θα κατανοήσουν τις διαφορετικές μορφές επιχειρηματικών οντοτήτων, θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων ανά νομική μορφή και για τις φορολογικές ιδιαιτερότητες ανά είδος τηρούμενων βιβλίων, εισοδήματος και κερδών. Ομοίως, οι φοιτητές θα εμπεδώσουν την χρησιμότητα των αναπτυξιακών νόμων, του ηλεκτρονικού επιχειρείν, του Business Plan και του εργαλείου Business Canvas.
- Διακρίνουν με ρεαλιστικό τρόπο τις επιχειρηματικές ευκαιρίες αξιολογώντας το επιχειρηματικού περιβάλλον, να εντοπίζουν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι αναγκαία στην αγορά, να αναπτύσσουν μελλοντικούς ισολογισμούς για κάθε ενδεχόμενη επιχειρηματική δράση ώστε να διακρίνουν τις εστίες κόστους και τις πηγές κέρδους, να ολοκληρώνουν με επιτυχία μια διαδικασία κοστολόγησης και τιμολόγησης.
- Κατοχυρώνουν τα πνευματικά τους δικαιώματα, να διαχειρίζονται το νομοθετικό πλαίσιο για τις ευρεσιτεχνίες και να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες κατοχύρωσης πατέντας.
- Να επιδιώξουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση μέσω της αυταπασχόλησης.
- ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ
(ΔΕ0204-1)
Τύπος
ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Κωδικός Τμήματος
MBA
Τμήμα
ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Περιγραφή
Σκοπός του μαθήματος
• Αποκτήσουν τη δυνατότητα ως στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, να αναπτύσσουν τις διοικητικές τους ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις του περιβάλλοντος
• Κατανοούν την πολυπλοκότητα της οργανωσιακής ζωής και να αντιμετωπίζουν τις οργανώσεις ως κοινωνικές, ιστορικές και ψυχολογικές κατασκευές.
• Αναλύουν τη σύνθετη φύση της συμπεριφοράς των ανθρώπων και των ομάδων στις οργανώσεις.
• Επιλύουν σύνθετα προβλήματα και να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις τόσο σε στρατηγικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο, να καθοδηγούν τους υφισταμένους τους, να ενεργοποιούν τους συνεργάτες τους και να επικοινωνούν αποτελεσματικά με όλους τους συμμετόχους (stakeholders).
• Είναι σε θέση, αναπτύσσοντας δεξιότητες εισαγωγής οργανωσιακών αλλαγών, να πείσουν για τη χρησιμότητα των προτάσεων και νεωτεριστικών ιδεών τους, ώστε να γίνουν αποδεκτές και εφαρμόσιμες.
• Είναι σε θέση πρώτα να «περάσουν» και κατόπιν να υλοποιήσουν αποτελεσματικά στην ομάδα, στο τμήμα και στη διεύθυνση τις οργανωσιακές αλλαγές που προτείνει η διοίκηση.
• Εξηγήσουν πώς η συμπεριφορά ατόμων και ομάδων σε μια οργάνωση επηρεάζεται από τον πολιτισμό, τις αντιλήψεις και τα συναισθήματα και πώς αυτό έχει επιπτώσεις στην απόδοση. Αυτό θα διευκρινιστεί μέσα από μια σειρά παραδειγμάτων και την αναλυτική εξέταση μικρών μελετών.
• Γίνουν αποτελεσματικοί στη διαχείριση των ομάδων και την ανάπτυξη των σχέσεων εντός των ομάδων. Αυτό θα γίνει με την ανάθεση ομαδικών εργασιών.
• Κατανοήσουν τη σημασία της ανθρώπινης συμπεριφοράς στις οργανωτικές σχέσεις, μέσω συζητήσεων και ανάθεσης ρόλων.
Δημοσιεύσεις
- Βιβλία (2 εγγραφές)
Περιλαμβάνει Βιβλία ή/και μονογραφίες σε διεθνείς ή ελληνικούς εκδοτικούς οίκους. Κεφάλαια ή άρθρα συλλογικών τόμων ή επιμέλεια τόμων σε διεθνείς ή ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.
2024
- Kafetzopoulos, D., Xanthopoulou, S., Kessopoulou, E. and Tsiotras, G. (2024), Empirical evidence for employee shortages in the tourism industry: The case of the Greek tourism sector. In: Buhalis, D., Fan, D., Efthymiou, L., Thrassou, A. and Vrontis, D. (eds), Tourism and Hospitality Strategies and Global Challenges, Palgrave Macmillan - Springer Nature Switzerland.
2019
- Varzakas T., Kafetzopoulos D. (2019), Strategic Reformulation for Development of Healthier Food Products: Emerging Technologies and Novel Ingredients. In: Raikos V., Ranawana V. (eds) Reformulation as a Strategy for Developing Healthier Food Products. Springer, Cham
- Επιστημονικά Περιοδικά (56 εγγραφές)
Περιλαμβάνει Άρθρα σε διεθνή ή ελληνικά επιστημονικά περιοδικά (με κριτές).
2025
- Kafetzopoulos, D., Xanthopoulou, S., Kessopoulou, E. and Tsiotras, G. (2025), ‘’The impact of job satisfaction on employees' willingness to work: The case of the Greek tourism industry’’, Journal of Tourism, Heritage & Services Marketing, Vol…. No…, pp….. (in press).
- Kafetzopoulos, D. Gianni, M., Samara, E. and Kilintzis, P. (2025), "Eco-innovation and firms’ performance: the mediating role of eco-innovation strategy’’, Journal of the Knowledge Economy, Vol…. No…, pp….. (in press).
- Bouranta, N., Psomas, E. and Kafetzopoulos, D., (2025), ‘’Integrating online learning to service quality. The influence on students’ satisfaction and their behavioural intentions’’, TQM Journal, Vol…. No…, pp….. (in press).
- Kafetzopoulos, D., Samara, E. and Theodorakioglou, Y. (2025), ‘’Multiple organizational capabilities for effective business model innovation and increased performance’’, European Journal of Innovation Management, Vol....No....pp....(in press).
2024
- Kafetzopoulos, D., Gotzamani, K. and Vouzas, F. (2024), ‘’Promoting business model innovation through organizational culture: the mediating role of strategic flexibility”, Journal of Strategy and Management, Vol. 17 No 4, pp. 634 – 654.
- Kafetzopoulos, D., (2024), ‘’The Motivation of Employees and their Intention to Work in the Greek Tourism Sector’’, International Journal of Productivity and Performance Management, Vol. 73 No 10, pp. 3278-3299.
- Kafetzopoulos, D. and Katou, A. (2024), ‘’Expanding strategic flexibility in manufacturing through organizational culture, industry 4.0 and market orientation”, International Journal of Productivity and Performance Management, Vol. 73 No 5, pp. 1305 - 1325.
- Kafetzopoulos, D., Margariti, S., Stylios, Ch., Kafetzopoulos, P. and Arvaniti. E. (2024), “Managing food traceability systems: A coherent synthesis of current frameworks, implications and emerging technologies”, International Journal of Productivity and Performance Management, Vol. 73 No. 2, pp. 563-582
2023
- Kilintzis, P. Samara E. Topaloglou, L., Avlogiaris, G. and Kafetzopoulos, D. (2023), ‘’The role of Green Public Procurements in energy transition: The case of Western Macedonia’’, Journal of Innovation and Entrepreneurship, Vol. 12 No, 87, pp. 1-27.
- Xanthopoulou, S., Tsiotras, G., Kafetzopoulos, D. and Kessopoulou, E. (2023), ‘’Investigating the relationship among High Performance Organizations, Knowledge Management Best Practices, and Innovation: Evidence from the Greek public sector’’, Sustainability,Vol. 15, 13810.
- Kafetzopoulos, D. (2023), ‘Understanding BMI from Industry 4.0, knowledge management and market uncertainty perspective’’, Business Process Management Journal, Vol. 29 No. 5, pp. 1522-1542.
- Katou, A., Kafetzopoulos, D. and Vayona, A. (2023), ‘’Investigating the Serially Mediating Mechanisms of Organizational Ambidexterity and Circular Economy in the relationship between Ambidextrous Leadership and Sustainability Performance’’, Sustainability, Vol. 15 No 10, 7937.
- Psomas, E., Keramida, E., Bouranta, N. and Kafetzopoulos, D. (2023), ‘The adoption of Lean in the Greek public sector. An employee perspective’’, International Journal of Lean Six Sigma, Vol. 14 No 7, pp. 1518-1543
- Kafetzopoulos, P., Psomas, E. and Kafetzopoulos, D. (2023), ''An SLR of Firm Ambidexterity: Organizing a Future Research Path Forward'', Journal of Management Development, Vol. 42 No 3, pp. 183 – 200
- kafetzopoulos, D. (2023), ''Environmental dynamism and sustainability: The mediating role of innovation, strategic flexibility and HR development'', Management Decision, Vol. 6 No.6, pp. 1697 - 1716.
- Kafetzopoulos, D. (2023), “Talent development: A driver for strategic flexibility, innovativeness and financial performance”, Euromed Journal of Business, Vol. 18 No. 2 pp. 296 - 312.
2022
- Papagianni, Ο., Loukas, Τ., Magkoutis, Α., Kagoudi, Μ., Skalkos, D. Kafetzopoulos, D., Dimou, C. Karantonis, H., Koutelidakis, A. (2022), ‘’Postprandial responses of serum cholesterol, glucose and plasma antioxidant activity, after intake of an innovative high fat mayonnaise-based appetizer, enhanced with olive paste, in healthy volunteers”, Life, Vol. 12, 1385.
- Kafetzopoulos, D. and Gotzamani, K. (2022), “The effect of talent management and leadership styles on firms’ sustainable performance”, European Business Review, Vol. 34 No.6, pp. 837 - 857.
- Kafetzopoulos, D., Psomas, E., Bouranta, N. (2022), “The influence of leadership on strategic flexibility and increased business performance: The mediating role of talent management”, Management Decision, Vol. 60 No.9, pp. 2532 - 2551.
- Mastos, T., Gkotzamani, K. and Kafetzopoulos, D. (2022), ''Development and validation of a measurement instrument for sustainability in food supply chains'', Sustainability, Vol. 14, 5203.
- Dima, Α., Arvaniti, Ε., Stylios, C., Kafetzopoulos, D. and Skalkos, D. (2022), “Adapting open innovation practices for the creation of a traceability system in a meat producing industry in Northwest Greece, Sustainability, Vol. 14 Νο 9, 5111.
- Dimitrantzou, C., Psomas, E., Bouranta, N. and Kafetzopoulos, D. (2022), “The role of Organizational Culture in Total Quality Management adoption and Cost of Quality”, Total Quality Management & Business Excellence, Vol. 33 No. 15/16, pp. 1718 - 1736.
- Kafetzopoulos, D. (2022), “Ambidextrous leadership: A systematic review for theory development and directions for future research”, Baltic Journal of Management, Vol. 17 No 2, pp. 206-232.
- Kafetzopoulos, D., (2022), “SMEs performance: a systematic literature review for antecedents and moderators”, International Journal of Productivity and Performance Management, Vol. 71 No. 1, pp. 289-315.
2021
- Kafetzopoulos, D. and Gotzamani, K. (2021), “Effect of leadership on BMI and competitive advantage of SMEs”, International Journal of Innovation Management, Vol. 25 No 9, pp. 2150101.
- Papagianni, Ο., Moulas, I., Loukas, Τ., Magkoutis, Α., Skalkos, D. Kafetzopoulos, D., Dimou, C. Karantonis, H., Koutelidakis, A. (2021), “Trends in food innovation: An interventional study of benefits consuming a novel functional cookie enriched with olive paste”, Sustainability, Vol. 13 No 20, 11472.
- Papagianni, Ο., Argyri, Κ., Loukas, Τ., Magkoutis, Α., Biagki, Τ., Skalkos, D. Kafetzopoulos, D., Dimou, C. Karantonis, H., Koutelidakis, A. (2021), “Postprandial bioactivity of a Spread Cheese enriched with Mountain Tea and Orange Peel extract in plasma oxidative stress status, serum lipids and glucose levels: An interventional study in healthy adults”, Biomolecules, Vol. 11 No 8, 1241
- Argyri, E., Piromalis, S., Koutelidakis, S., Kafetzopoulos, D., Petsas, S., Skalkos, D., Nasopoulou, C., Dimou, C. and Karantonis, H.C. (2021), “Olive paste enriched cookies exert increased antioxidant activities”, Applied Sciences, Vol. 11 No 15, 5515.
- Kafetzopoulos, D., Psomas, E. and Kafetzopoulos, P. (2021), “Strategic management of ambidexterity: A critical literature Review”, International Journal of Business & Management Studies, Vol. 2 No 4, pp.
- Kafetzopoulos, D. (2021), “Antecedents for organizational ambidexterity and performance: the moderator role of environmental uncertainty”, Business Process Management Journal, Vol. 27 No. 3, pp. 922-940.
- Kafetzopoulos, D., Gotzamani, K. and Vouzas, F. (2021), “Management innovation, drivers and outcomes: the moderating role of organizational size”, International Journal of Innovation Management, Vol. 25 No 2, pp. 2150021
2020
- Kafetzopoulos, D. Vouzas, F. and Skalkos, D. (2020), “Developing and validating an innovation drivers’ measurement instrument in the agri-food sector”, British Food Journal, Vol. 122 No 4, pp. 1199 – 1214.
- Kafetzopoulos, D., Psomas, E. and Skalkos, D. (2020), “Innovation dimensions and business performance under environmental uncertainty”, European Journal of Innovation management, Vol. 23 No 5, pp. 856-876.
2019
- Kafetzopoulos, D. and Skalkos, D. (2019), ”An audit of innovation drivers: some empirical findings in Greek agri-food firms”, European Journal of Innovation management, Vol. 22 No2, pp. 361-382.
- Kafetzopoulos, D. and Gotzamani, K. (2019), “Investigating the role of EFQM enablers in innovation performance”, The TQM Journal, Vol. 31 No 2 pp. 239-256.
- Kafetzopoulos, D., Gotzamani, K. and Skalkos, D. (2019), “The relationship between EFQM model and business performance: the mediating role of innovation”, Journal of Manufacturing Technology Management, Vol. 30 No 4 pp. 684 – 706.
2018
- Psomas, E., Kafetzopoulos, D. and Gotzamani, K. (2018), “Determinants of company innovation and market performance”, The TQM Journal, Vol. 30 No 1, pp. 54-73.
2016
- Kafetzopoulos, D. and Psomas, E. (2016), “Organizational learning, non – technical innovation and customer satisfaction of SMEs”, International Journal of Innovation Management, Vol.20, pp.1 28.
2015
- Kafetzopoulos, D., Psomas, E. and Gotzamani, K. (2015), “The impact of quality management systems on the performance of manufacturing firms”, International Journal of Quality and Reliability Management, Vol. 32 No 4, pp. 381-399.
- Kafetzopoulos, D. and Psomas, E. (2015), “The impact of innovation capability on the performance of manufacturing companies: The Greek case”, Journal of Manufacturing Technology Management, Vol. 26 Nο 1, pp. 104-130.
- Psomas, E. and Kafetzopoulos, D. (2015), “HACCP effectiveness between ISO 22000 certified and non-certified dairy companies”, Food Control, Vol. 53, pp. 134 – 139.
- Kafetzopoulos, D., Gotzamani, K. and Gkana, V. (2015), “Relationship between quality management, innovation and competitiveness. Evidence from Greek companies”, Journal of Manufacturing Technology Management, Vol. 26 Νο 8, pp. 1177 - 1200.
2014
- Psomas, E. and Kafetzopoulos, D. (2014), “The innovation practices of manufacturing companies in a period of economic turbulence. The Greek case”, The TQM & Business Excellence Journal, Vol. 25 No 7/8, pp. 720-733.
- Kafetzopoulos, D. and Gotzamani, K. (2014), “Critical factors, food quality management and organizational performance”, Food Control, Vol. 40, pp. 1-11.
- Kafetzopoulos, D. Gotzamani, K. and Psomas, E. (2014), “The impact of employee’s attribute on the quality of food products”, International Journal of Quality and Reliability Management, Vol. 31 No 5, pp. 500-521.
- Psomas, E., Kafetzopoulos, D. and Vouzas, F. (2014), “Quality management benefits through the “soft” and “hard” TQM elements in food companies”, The TQM Journal, Vol. 25 No 5, pp. 431-444.
- Psomas, E. and Kafetzopoulos, D. (2014), "Performance measures of ISO 9001 certified and non- certified manufacturing companies", Benchmarking: An international Journal, Vol. 21 No 5, pp. 756-774.
2013
- Kafetzopoulos, D., Psomas, E. and Kafetzopoulos, P. (2013), “Measuring the effectiveness of the HACCP Food Safety Management System”, Food control, Vol. 33 Nο 2, pp. 505-513.
- Kafetzopoulos, D. Gotzamani, K. and Fotopoulos, C. (2013), “Quality Systems and competitive performance of food companies”, Benchmarking: An international Journal, Vol. 20 No 4, pp. 463-483.
- Psomas, E., Pantouvakis, A., and Kafetzopoulos, D. (2013), “The impact of ISO 9001 effectiveness on the performance of service companies”, Managing Service Quality, Vol. 23 No 2, pp. 149-164.
- Psomas, E., Kafetzopoulos, D. and Fotopoulos, C. (2013), “Developing and validating a measurement instrument of ISO 9001 effectiveness in food manufacturing SMEs”, Journal of Manufacturing Technology Management, Vol. 24 Nο 1, pp. 52-77.
2011
- Fotopoulos, C., Kafetzopoulos, D. and Gotzamani, K. (2011), “Critical Factors for Effective Implementation of the HACCP System: a Pareto analysis”, British Food Journal, Vol. 113pp. 578 – 597.
- Psomas, E., Fotopoulos, C. and Kafetzopoulos, D. (2011), “Core Process Management Practices, Quality Tools and Quality Improvement”, Business Process Management Journal, Vol. 17 Nο 3, pp. 437-460.
- Psomas, E., Fotopoulos, C. and Kafetzopoulos, D. (2011), “Motives, difficulties and benefits in implementing the ISO 14001 Environmental Management System”, Management of Environmental Quality: An International Journal, Vol. 22 No 4, pp.502-521.
2010
- Psomas, E., Fotopoulos, C. and Kafetzopoulos, D. (2010), “Critical Factors for Effective Implementation of ISO 9001 in SME Service Companies”, Managing Service Quality, Vol. 20 No 5, pp. 440-457.
2009
- Fotopoulos, C., Kafetzopoulos, D. and Psomas E. (2009), “Assessing the critical factors and their impact on the effective implementation of a food safety management system”, International Journal of Quality and Reliability Management, Vol. 26 No 9, pp. 894-910.
- Συνέδρια (37 εγγραφές)
Περιλαμβάνει Άρθρα σε δημοσιευμένα πρακτικά διεθνών ή ελληνικών συνεδρίων (με κριτές).
2023
- Madentzoglou, S., Kafetzopoulos, P. and Kafetzopoulos, D. (2023), ‘’The role of leadership, quality management and culture in organizational ambidexterity’’, Εuroma 2023, 3 - 5 July, KU Leuven University, Belgium.
- Kafetzopoulos, P., Psomas, E., Kafetzopoulos, D. and Madentzoglou, S. (2023), ‘’Understanding ambidexterity from Industry 4.0 capabilities perspective’’, Εuroma 2023, 3 - 5 July, KU Leuven University, Belgium.
2022
- Bouranta, N., Psomas, E. and Kafetzopoulos, D. (2022), ‘’ Service Quality, Students’ Satisfaction, and Behavioral Intentions in a Higher-Education Context’’, Sixth International Conference on Lean Six Sigma for Higher Education, 14th and 15th November, Abu Dhabi, UAE.
- Margariti, S., Besharat, J., Salmas, D., Pachoulas, G., Botilias, G., Stylios, C., Skalkos, D. and Kafetzopoulos, D. (2022), Eukreas: An Integrated Framework for effective traceability of Greek Meat, HAICTA 2022: 10th International Conference on Information and Communication Technologies in Agriculture, Food & Environment, September 22-25, Athens, Greece.
2021
- Kafetzopoulos, D. and Skalkos, D. (2021), “A theoretical model for business performance: the role of talent, innovativeness and flexibility”, The 14th Annual Conference of the EuroMed Academy of Business, September 22nd-24th, Online conference.
- Kafetzopoulos, D. and Skalkos, D. (2021), “Τhe impact of leadership styles on strategic flexibility: a structural model analysis”, The 14th Annual Conference of the EuroMed Academy of Business, September 22nd-24th, Online conference.
- Papagianni, O., Loukas, T., Magkoutis, A., Biagki, T., Skalkos, D., Kafetzopoulos, D., Dimou, C., Karantonis, C. and Koutelidakis, A. (2021), "Postprandial bioactivity of spread cheese enhanced with mountain tea and orange-peel EXTRACT in healthy volunteers: a crossover pilot intervention study", 55th European Diabetes Epidemiology Group (EDEG), Virtual conference, 26 - 27 of April.
- Iliopoulos, G. and Kafetzopoulos, D. (2021), Evaluation of Athens International Airport Service Quality through the Study of User-Generated Content, 2nd International Conference on Research in Management, 19-21 February, Vienna, Austria.
2020
- Charalampous, V., Margariti, S., Salmas, D., Stylios, C., Kafetzopoulos, D. and Skalkos, D. (2020), “Design and Develop cloud-based system for meat traceability”, 9th International Conference on Information and Communication Technologies in Agriculture, Food & Environment, September 24-27, Thessaloniki, Greece
- Kafetzopoulos, D. Stylios, C. and Skalkos, D. (2020), “Managing traceability in the meat processing industry: principles, guidelines and technologies”, 9th International Conference on Information and Communication Technologies in Agriculture, Food & Environment, September 24-27, Thessaloniki, Greece.
- Kafetzopoulos, D. and Bounova, S. (2020), “Consumer attitude for production and introduction new dairy products by goats in the market of Epirus region”, International Conference on Business & Economics of the Hellenic Open University, June 26-27, Athens, Greece.
2019
- Kafetzopoulos, D., Karamolegkou, C. and Skalkos D. (2019), “Meat Quality Management through an advanced traceability system”, 13ο Συνέδριο Χημείας Κύπρου - Ελλάδας, Λευκωσία, 31/10 - 3/11, Κύπρος.
- Kafetzopoulos, D. and Skalkos, D. (2019), “Innovation in the agri-food sector: the case of the North Aegean region”, 14th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, 19-20 September, Kalamata, Greece.
- Kafetzopoulos, D. and Skalkos, D. (2019), “Managing operational changes for increased performance in agri-food”, 14th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, 19-20 September, Kalamata, Greece.
2018
- Kafetzopoulos, D. and Kafetzopoulos, P. (2018), “Food safety: applied systems and indicators of their effective implementation”, International Conference on Agricultural-food Sector - New technology - Entrepreneurship – Local Development, 24-28 May, Serres, Greece.
- Kafetzopoulos, D., Sakali, Ch. and Skalkos, D. (2018), “QM and innovation in the Greek agri-food sector”, 3rd International Conference on Quality Engineering and Management, 11-13 July, Barcelona, Spain.
- Kafetzopoulos, D. (2018), “The use of probiotics for improving functionality of chocolate - a review”, II Food Factor Conference, 8th-9th November, Málaga, Spain.
- Kafetzopoulos, D., Petraki C. and Kafetzopoulos G. (2018), “Biochemistry analysis and physicochemical properties for the quality assessment of the Greek honey bee”, 30th International Symposium on the Chemistry of Natural Products, November 25-29, Athens, Greece.
- Hosam, Β., Izlem, Η., Kafetzopoulos, D., Kafetzopoulos, G. and Gkatzionis, K. (2018), “The use of innate microflora of honey in fermented milk drink”, 30th International Symposium on the Chemistry of Natural Products, November 25-29, Athens, Greece.
- Kafetzopoulos D. and Deligiorgis I. (2018), “The biochemical properties of salmonella and its presence in poultry flocks as an indicator of food safety”, II Food Factor Conference, 8th-9th November, Málaga, Spain.
- Kafetzopoulos D. (2018), “The biochemical properties of different l-asparaginase types to minimize acrylamide formation in baked foods”, 3ed International Conference on Food Science and Technology, November 29 – December 01, Budapest, Hungary.
2017
- Kafetzopoulos, D., Skalkos, D. and Kafetzopoulos, P. (2017), “An overview to innovation capability of the Greek agri-food sector”, 10th International Conference for Entrepreneurship, Innovation and Regional Development, 31 Aug – 1 Sept 2017 / Thessaloniki, Greece.
2016
- Kafetzopoulos, D. Gotzamani, K. and Psomas, E. (2016), “A Conceptual Framework of Quality Management, Innovation and Business Performance”, The 19th QMOD, International Conference on Quality and Service Sciences, 21-23 September, Rome, Italy.
2015
- Kafetzopoulos, D. and Psomas, E. (2015), “A Diagnostic Instrument for Performance Evaluation of Food Safety Management Systems”, 14th Special Conference of the Hellenic Operational Research Society: «Agricultural Development and Rural Economy using Multicriteria Decision Analysis», 12-14 March, Agrinio, Greece.
- Psomas, E., Kafetzopoulos, D. and Gotzamani, K. (2015), “The impact of leadership and process management on company innovation and market performance”, Εuram 2015, 17 - 20 June, University of Warsaw, Poland.
- Gianni, M., Kafetzopoulos, D. and Gotzamani, K. (2015), “Quality management adoption and competitiveness of Greek companies in a fluctuating economic environment”, 59th European Organization for Quality (EOQ) Congress, 11-12 June, Athens.
2014
- Καφετζόπουλος, Δ. και Ψωμάς, Ε. (2014), “Ο ρόλος του συστήματος ασφάλειας τροφίμων στη λειτουργική απόδοση και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τροφίμων”, 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤΑΓΡΟ), 20-23 Νοεμβρίου, ΓΠΑ, Αθήνα.
2013
- Psomas, E. and Kafetzopoulos, D. (2013), “The innovation practices of manufacturing companies in a period of economic turbulence”, The 16th QMOD, International Conference on Quality and Service Sciences, 4-6 September 2013, Portoroz, Slovenia.
2012
- Psomas, E., Kafetzopoulos, D. Vasios, D. (2012), “HACCP effectiveness in ISO 22000 certified and Non - certified dairy companies”, 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤΑΓΡΟ), 22-24 Νοεμβρίου, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη.
- Gotzamani, Κ. and Kafetzopoulos, D. (2012), “Measuring the effectiveness of food quality and safety systems – Critical factors for effective implementation and their impact on food companies’ performance”, III Seminar on Quality Management Academic Research Field, Barcelona, 3-4 May.
- Kafetzopoulos, D. and Mamalis, S. (2012), “Quality practices and performance in Greek restaurants”, 2nd International Scientific Conference on «Advances in Hospitality and Tourism Marketing & Management», 31st May – 3rd June 2012, Corfu island, Greece.
2011
- Kafetzopoulos, D., Psomas, E. and Fotopoulos, C. (2011), “Food safety and quality management system effectiveness and company performance, the case of the Greek dairy companies”, 1ο Food Unique Seminar, 5-6 May, University of Copenhagen.
- Psomas, E., Kafetzopoulos, D. and Fotopoulos, C. (2011), “Determining ISO 9001 effectiveness and the influential critical factors in manufacturing companies”, The 14th QMOD, International Conference on Quality and Service Sciences, 29 - 31 August, San Sebastian, Spain.
2010
- Ψωμάς, E., Φωτόπουλος, Χ. και Καφετζόπουλος, Δ. (2010), “Η Εφαρμογή του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001 στις Ελληνικές Επιχειρήσεις”, 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤΑΓΡΟ), 26-27 Νοεμβρίου, Αθήνα.
- Ψωμάς, Ε., Φωτόπουλος, Χ. και Καφετζόπουλος, Δ. (2010), “Η διαχείριση διεργασιών ως μοχλός βελτίωσης της ποιότητας των επιχειρήσεων τροφίμων”, 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης και Υγιεινής Τροφίμων, 4 – 6 Ιουνίου, Θεσσαλονίκη.
- Φωτόπουλος, Χ., Καφετζόπουλος, Δ. και Ψωμάς, Ε. (2010), “Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μοντέλου ποιότητας των τροφίμων”, 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης και Υγιεινής Τροφίμων (ΔΕΔΥΤ), 4 – 6 Ιουνίου, Θεσσαλονίκη.
2009
- Mamalis, S., Kafetzopoulos, D. and Aggelopoulos, S. (2009), “The New Food Safety Standard ISO 22000. Assessment, Comparison and Correlation with HACCP and ISO 9000:2000. The Practical Implementation in Victual Business”, 113th EAAE Seminar, September 3 – 6, Chania, Greece.