Χαιρετισμός Προέδρου


Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον σύγχρονα, καλά οργανωμένα και δυναμικά Τμήματα Οικονομικών Επιστημών της χώρας και διακρίνεται για την ποικιλία των γνωστικών αντικειμένων που θεραπεύει. Πλαισιώνεται από μέλη Δ.Ε.Π. με σημαντικές θεωρητικές και εμπειρικές γνώσεις στη σύγχρονη οικονομική επιστήμη και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο, γεγονός που επιτρέπει τη μετάδοση των γνώσεων αυτών, με τον καλύτερο τρόπο, στους φοιτητές. Αυτό άλλωστε ενισχύεται από το γεγονός ότι οι άριστοι απόφοιτοι του Τμήματός μας γίνονται δεκτοί και σπουδάζουν σε κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου, ενώ πολλοί απόφοιτοί μας βρίσκονται σε ακαδημαϊκές θέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και στο εγχώριο και διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Επιπρόσθετα, το διοικητικό προσωπικό του Τμήματος με την άρτια κατάρτισή του, είναι πάντα κοντά στους φοιτητές καθοδηγώντας τους στην πορεία τους προς την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η άριστη βιβλιοθήκη, τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι εν γένει υποδομές του Τμήματος και του Πανεπιστημίου, συμβάλλουν σε ένα παραγωγικό αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών, όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα διεθνή δεδομένα. Ωστόσο, η επιστήμη εξελίσσεται, η κοινωνία αλλάζει, οι απαιτήσεις αυξάνουν. Η συνεργασία όλων μας αποτελεί προϋπόθεση για περαιτέρω βελτίωση και επιτυχία.

Δίνοντας την υπόσχεση πως θα είμαστε κοντά σας σε κάθε σας ανησυχία και προβληματισμό, ζητώντας σας ταυτόχρονα να εκμεταλλευθείτε όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρονται, εύχομαι σε όλους σας καλές σπουδές.

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Καθηγητής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ