† Αριστοκλής Ιγνατιάδης


check-icon Ακαδημαϊκό Προσωπικό
 
Ο Ομότιμος Καθηγητής Αριστοκλής Ιγνατιάδης αποφοίτησε ως αριστούχος, από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (ΑΒΣΘ) και από το Νομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Manchester Institution of Science and Technology (UMIST), Manchester της Μ. Βρετανίας. Αναγορεύτηκε με άριστα διδάκτορας της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Η πανεπιστημιακή του παρουσία και διδακτική του ενασχόληση ξεκινάει από την ΑΒΣΘ τον Ιανουάριο 1967 όπου υπηρετεί ως έκτακτος και στην συνέχεια ως τακτικός βοηθός και αργότερα ως ειδικός επιστήμονας της έδρας της Ειδικής Λογιστικής. Τακτικός Καθηγητής εκλέγεται το 1978 στην έδρα της Ειδικής Λογιστικής στην ΑΒΣΘ. Υπηρέτησε επί σαράντα χρόνια το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το 1981 εκλέγεται Πρύτανης, την περίοδο 1992-1996 διετέλεσε Πρόεδρος του νεοσύστατου Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και την περίοδο 1996-1999 διετέλεσε Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Το έργο περιελάμβανε θέματα, χρηματοοικονομικής λογιστικής, κοστολόγησης, λογιστικής εταιρικών επιχειρήσεων και φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font