Οδηγίες για πρωτοετείς φοιτητές


Οδηγίες για πρωτοετείς φοιτητές (ακαδημαϊκό έτος 2021-2022)protoeteis header

 

Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και σας παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες οδηγίες, οι οποίες ευελπιστούμε να σας βοηθήσουν στα πλαίσια της φοίτησής σας στο Τμήμα.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ META THN ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ:


ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα τα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Γραμματείας στο www.uom.gr με τίτλο « ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ». Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, θα σας χορηγηθεί ένας μοναδικός Αριθμός Μητρώου και ένα φοιτητικό e-mail. Η Γραμματεία του Τμήματος και όλες οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου αποστέλλουν ενημερώσεις που σας αφορούν μόνο στο φοιτητικό σας e-mail.
Η Γραμματεία του Τμήματος αφού κάνει τον έλεγχο στα στοιχεία των πρωτοετών φοιτητών θα εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη έκδοσης πιστοποιητικών, βεβαιώσεων κτλ. Όλα τα πιστοποιητικά αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο φοιτητικό σας e-mail. Ο φοιτητής/τρια υποβάλλει το αίτημά του μέσω του φοιτητικού του e-mail ή μέσω της εφαρμογής “studentsweb”.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ TOY TMHMATΟΣ

Θα πρέπει να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος, https://www.uom.gr/fin, για να ενημερώνεστε σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν τη φοίτησή σας, όπως το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας, (πάντα να παρακολουθείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας και τις ανακοινώσεις που το αφορούν, για τυχόν αναβολές μαθημάτων, αλλαγή στη μέρα/ώρα/χώρο διδασκαλίας κτλ) το πρόγραμμα σπουδών, τον κανονισμό σπουδών, τους διδάσκοντες κ.α.

 

ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ – ΕΚΔΟΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟ

Για την έκδοση φοιτητικής ταυτότητας - πάσο επισκέπτεστε την εφαρμογή: https://submit-academicid.minedu.gov.gr και ακολουθείτε τις οδηγίες που δίνονται. (Προσοχή: Η φωτογραφία που θα ανέβει να είναι τύπου Αστυνομικής Ταυτότητας). Πάντα να δηλώνετε την μόνιμη διεύθυνσή σας. Ο έλεγχος των αιτήσεων για έκδοση φοιτητικής ταυτότητας γίνεται από τη Γραμματεία του Τμήματος, μετά τον έλεγχο και την πιστοποίηση των στοιχείων εγγραφής σας.

 

ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΗΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Οι δηλώσεις μαθημάτων γίνονται με την έναρξη των μαθημάτων. Παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του Τμήματος και τηρείτε τις προθεσμίες. Αν δεν δηλώσετε τα μαθήματά σας μέσα στις προθεσμίες που τίθονται, δεν μπορείτε να εξεταστείτε στα μαθήματα που δεν δηλώσατε σε καμία εξεταστική περίοδο.

 

ΠΕΜΠΤΟ ΒΗΜΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων γίνονται μέσα από την εφαρμογή: https://eudoxus.gr σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θέτει ο "ΕΥΔΟΞΟΣ". (Προσοχή: Δηλώνετε μόνο τα συγγράμματα του εξαμήνου σας προσέχοντας πάντα τις προθεσμίες που θέτει ο “ΕΥΔΟΞΟΣ» γιατί εάν κλείσει η πλατφόρμα χάνονται τα βιβλία).


ΕΚΤΟ ΒΗΜΑ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ – ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλείστε όπως επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Τμήματος ηλεκτρονικά, στο Ε-mail: finsecr@uom.edu.gr, τηλεφωνικά:2310891165 και 2310891607.
Η Γραμματεία επικοινωνεί με τους φοιτητές/τριες μέσω ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα του Τμήματος, στέλνοντας μήνυμα στο φοιτητικό σας e-mail (fin….uom.edu.gr), Προς διευκόλυνσή σας τα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις εγγραφής που αιτείστε μέσω της πλατφόρμας ‘ Students web’ ή μέσω του e-mail της Γραμματείας : finsecr@uom.edu.gr, θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στα φοιτητικά σας e-mail. Παρακαλούμε στην αίτησή σας να αναγράφετε την ακριβή χρήση των πιστοποιητικών και αν θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (για αρχές αλλοδαπής).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
Υπεύθυνοι: Απόστολος Πατάκας, e-mail :apatak@uom.edu.gr, τηλ. 2310891667, Ευστράτιος Καρατζίδης, e-mail:kstratos@uom.edu.gr, τηλ.2310891687

 

ΟΒΔΟΜΟ ΒΗΜΑ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ

Για θέματα που αφορούν τις σπουδές σας αναφορικά με τον τρόπο παρακολούθησης και εξέτασής σας στα μαθήματα, απορίες στα μαθήματα παρακαλούμε να απευθύνεστε στους διδάσκοντες του Τμήματος, τα στοιχεία των οποίων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος, στο φάκελο ανθρώπινο δυναμικό.


 

Παρακαλούμε για την επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Ιδρύματος να χρησιμοποιείται το φοιτητικό σας e-mail και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του Τμήματος

 


 

protoeteis footer

Χωροταξικές Οδηγίες:

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font