Συχνές Ερωτήσεις


 • Ποια είναι η χρονική διάρκεια σπουδών στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής;
 • Πότε πρέπει να επιλέξω την κατεύθυνση προγράμματος σπουδών που θα παρακολουθήσω;
 • Τι είναι η υπηρεσία ηλεκτρονικού λογαριασμού και που χρησιμοποιείται;
 • Πως μπορώ να βρω αρθρογραφία-βιβλιογραφία ώστε να εκπονήσω τις εργασίες που ανατίθενται από τους διδάσκοντες του Τμήματος στα πλαίσια των μαθημάτων;
 • Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας της Γραμματείας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής;
 • Ποια είναι η διαδικασία για να λάβω πιστοποιητικό σπουδών;
 • Πως παρακολουθώ τις ανακοινώσεις της Γραμματείας του Τμήματος;
 • Πότε και πως θα πρέπει να δηλώσω τα μαθήματα που θα παρακολουθήσω;
 • Που θα βρω το Πρόγραμμα Σπουδών, το περίγραμμα των μαθημάτων καθώς και το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας;
 • Πως θα αποκτήσω τα βιβλία των μαθημάτων που παρακολουθώ;
 • Παρέχεται στους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος η δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ ;
 • Παρέχεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ;
 • Υπάρχει σύνδεση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με την αγορά εργασίας ;
 • Υπάρχουν επαγγελματικές πιστοποιήσεις για τους απόφοιτους του Τμήματος;
 • Παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης των φοιτητών;
 • Υπάρχει πρόνοια για την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των φοιτητών ΑΜΕΑ ;
 • Μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Τμήμα μετά την λήψη του πτυχίου μου;
 • Ενημέρωση σχετικά με τη πληρωμή παραβόλων από το τμήμα Λογιστηρίου

Η χρονική διάρκεια σπουδών στο Τμήμα είναι τέσσερα έτη (8 εξάμηνα σπουδών)

Κατά την διάρκεια των δύο πρώτων ετών των σπουδών σας στο Τμήμα το πρόγραμμα διδασκαλίας είναι κοινό για όλους τους φοιτητές. Στο τρίτο έτος, οι φοιτητές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ δύο κατευθύνσεων: (α) Λογιστικής και Ελεγκτικής και (β) Χρηματοοικονομικής.

Ο ηλεκτρονικός λογαριασμός αποτελείται από το όνομα του χρήστη (user name) και τον κωδικό πρόσβασης (password). Χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που σας παρέχονται είτε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είτε από άλλους φορείς. Ο κωδικός πρόσβασης (password) που παρέχεται από το Πανεπιστήμιο χρησιμοποιείται στη δημιουργία και είσοδο του Πανεπιστημιακού ηλεκτρονικού λογαριασμού (email). Για την είσοδο σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως students web (https://services.uom.gr/unistudent/login.asp), το openeclass (https://openeclass.uom.gr/), το σύστημα «ΕΥΔΟΧΟΣ» (https://eudoxus.gr/) και η υπηρεσία «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ακαδημαϊκής Ταυτότητας» (https://academicid.minedu.gov.gr/), χρησιμοποιείται τον κωδικό πρόσβασης «password» που θα αποκτήσετε αφού πρώτα εισέλθετε στην υπηρεσία (https://uregister.uom.gr).

Οι διδάσκοντες θα σας ενημερώσουν για τους τρόπους ανεύρεσης αξιόπιστων βιβλιογραφικών πηγών κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Πρόσβαση σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, όπως και σε άλλες πηγές, παρέχονται εξ' αποστάσεως από τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ηλεκτρονική σελίδα:
https://www.lib.uom.gr/index.php/el/services/item/502-enothtes

Όλες οι σχετικές πληροφορίες παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα:
https://www.uom.gr/fin/epikoinonia

Μέσω της εφαρμογής "students web" χρησιμοποιώντας το "όνομα χρήστη" και τον "κωδικό" που έχει ο φοιτητής στο "URegister' επιλέγοντας την αναφορά "Αιτήσεις" ή στέλνοντας μήνυμα προς τη Γραμματεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: finsecr@uom.edu.gr χρησιμοποιώντας πάντα το πανεπιστημιακό σας λογαριασμό (email).

Μέσω της εφαρμογής "students web" ή μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου
Μακεδονίας (www.uom.gr ) επιλέγοντας το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και στη συνέχεια επιλογή 'Ενημέρωση' - 'Σημαντικά Νέα του Πανεπιστημίου για τους φοιτητές του Τμήματος' ή/και μέσω της εφαρμογής "open eclass' όπου αναρτώνται ανακοινώσεις από τους ίδιους τους διδάσκοντες του κάθε μαθήματος.

Οι δηλώσεις πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ανακοινώνεται από τη
Γραμματεία του Τμήματος μέσω της εφαρμογής "students web" χρησιμοποιώντας το "όνομα χρήστη" και τον "κωδικό" που έχει ο φοιτητής στο URegister και επιλέγοντας την αναφορά "Δηλώσεις". (Η Κοσμητεία της Σχολής έχει αποφασίσει ότι, τα υποχρεωτικά και τα οφειλόμενα μαθήματα των φοιτητών όλων των εξαμήνων δηλώνονται από την Γραμματεία του Τμήματος).

Το Πρόγραμμα Σπουδών, το περίγραμμα των μαθημάτων και το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.uom.gr/fin/proptyxiakes-spoydes

Η δήλωση συγγραμμάτων γίνεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την δράση "Εύδοξος". Ο φοιτητής επισκέπτεται το portal της δράσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eudoxus.gr και στην συνέχεια επιλέγει την καρτέλα "Φοιτητές" και "Επιλογή Συγγραμμάτων" όπου και εισάγει το "όνομα χρήστη" και τον "κωδικό" που έχει στο Uregister.

Παρέχεται στους φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής η δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.uom.gr/fin/programma-erasmus

Στους φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής παρέχεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.uom.gr/fin/praktikh-askhsh

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής βρίσκεται σε σύνδεση με την αγορά εργασίας. Το Τμήμα έχει επαγγελματικές συνεργασίες με ACCA και με ελεγκτικές εταιρίες, με εταιρίες παροχής υπηρεσιών καθώς και με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.uom.gr/fin και ειδικότερα στην ενότητα Απόφοιτοι Τμήματος.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (κατεύθυνση: Λογιστικής και Ελεγκτικής) έχει πιστοποιηθεί από διεθνείς ελεγκτικούς φορείς: ACCA, ΙΕΣΟΕΛ, Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.uom.gr/fin και ειδικότερα στην ενότητα Πιστοποιήσεις - Διεθνείς Συνεργασίες - Διακρίσεις

Ναι, παρέχονται από το Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης Φοιτητών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ενότητα:
https://www.uom.gr/fin/symboyleytikh-sthriksh-foithton

Το Τμήμα παρέχει τις εγκαταστάσεις και τα οπτικοακουστικά μέσα σε φοιτητές ΑΜΕΑ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ενότητα:
https://www.uom.gr/accessibility

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομική προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές στα γνωστικά
αντικείμενα που θεραπεύει (https://www.uom.gr/fin/metaptyxiakes-spoydes-kai-programmata). Επίσης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος μπορεί κάποιος να συνεχίσει με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής (https://www.uom.gr/fin/didaktorikes-spoydes) και, κατόπιν, μεταδιδακτορικής έρευνας (https://www.uom.gr/fin/metadidaktorikes-spoydes).

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ 04.03.2014 Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ, ΠΑΠΥΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΡΑΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΗΛEΦΩΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: 5202-070107-503
ΙΒΑΝ: GR81 0172 2020 0052 0207 0107 503

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ:

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΤΥΧΙΟΥ: 6,00 € / ΑΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ: 6,00 € /ΑΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΠΥΡΟΥ: 18,00 €
ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ: 0,03 € / ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ: 0,031 €/ΜΟΝΑΔΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ: 2310891236, 2310891417


Η μεταφορά χρημάτων στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, με αρ.λογ. 5202-070107-503, από άλλη τράπεζα, για την έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού, βεβαίωσης, αντιγράφου ή παπύρου, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τυχόν έξοδα προμήθειας τα οποία επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον καταθέτη και σε καμία περίπτωση το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Επομένως, κατά την προσκόμιση του καταθετηρίου (από άλλη τράπεζα εκτός Πειραιώς), στην αντίστοιχη γραμματεία του Τμήματος, θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα το ποσό προμήθειας που παρακρατήθηκε για τη μεταφορά των χρημάτων.

 

 

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font