Γραφείο Φυσικής Αγωγής


Σκοπός του Γραφείου Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι να δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές/τριες, με την (προαιρετική) συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες, να αναπτύξουν αρμονικά τις σωματικές και ψυχικές τους ικανότητες με επιστημονικά ενδεδειγμένες μεθόδους. Στοχεύει στη συνειδητοποίηση, από μέρους των φοιτητών, της ωφέλειας και της ανάγκης για άθληση, ώστε να γίνει τρόπος ζωής. 

Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με υψηλή εκπαιδευτική κατάρτιση και αξιόλογη προπονητική εμπειρία. 

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου μας, στο ετήσιο πρόγραμμά του, περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες όπως: Ορθοσωμική γυμναστική, Pilates, Αερόμπικ, Πετοσφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Μυϊκή ενδυνάμωση, Karate, Σύγχρονο-ΚλασικόΧορό, Επιτραπέζια αντισφαίριση, Capoeiraangola, Hip – Hop, Κολύμβηση, ArgentineTango, Latin Χορούς.Επίσης, διοργανώνει υπαίθριες δραστηριότητες: χιονοδρομία, ορειβασία, πεζοπορία κ.ά. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διαθέτει δύο αθλητικούς χώρους: κλειστό γυμναστήριο αθλοπαιδιών και αίθουσα γυμναστικής. Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους στα ομαδικά αθλήματα, διεξάγονται εσωτερικά πρωταθλήματα. Με τη λήξη του έτους διοργανώνεται η «Αθλητική Ημέρα». Το Πανεπιστήμιό μας συμμετέχει σε όλα τα Πανελλήνια Φοιτητικά Πρωταθλήματα που οργανώνονται από την «Ε.Α.Τ.Ε.» (Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Επιπλέον, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής δημιουργεί ομάδες επίδειξης αποτελούμενες από φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συμμετέχει σεαθλητικές εκδηλώσεις και διοργανώνει σεμινάρια αεροβικής και ορθοσωμικής γυμναστικής.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font