15η Εκδήλωση Business Challenges


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΎΠΟΥ

Ολοκλήρωση δέκατης πέμπτης Εκδήλωσης "Επιχειρηματικών Προκλήσεων"

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, 19:10-21:00, πραγματοποιήθηκε η δέκατη πέμπτη (15η) εκδήλωση του θεσμού "Business Challenges" του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η εκδήλωση περιελάμβανε την ομιλία του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., κου Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου-Χατζάκου και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή περίπου 160 προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών, αποφοίτων και καθηγητών/τριών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Την ομιλία χαιρέτισε η κα Αικατερίνη Γκοτζαμάνη, Καθηγήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MBA), καλωσορίζοντας τον ομιλητή και τους/τις συμμετέχοντες/ουσες φοιτητές/τριες και καθηγητές/τριες. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κος Λεωνίδας Χατζηθωμάς, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ο κος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος-Χατζάκος παρουσίασε τη στρατηγική και τις τακτικές που επανάφεραν μια ιστορική οικογενειακή  βιομηχανία από τα πρόθυρα της πτώχευσης το 2016 σε σταθερά κερδοφόρες οικονομικές χρήσεις και τελικά στον πενταπλασιασμό της αξίας της το 2021. Στην ομιλία του ανέδειξε τα θεωρητικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη μέτρηση της αξίας της εταιρείας και τα εννέα σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η νέα διοίκηση για να επαναφέρει την εταιρεία στην κερδοφορία. Επιπρόσθετα, κοιτάζοντας το μέλλον παρουσίασε τη στρατηγική του με σκοπό την επίτευξη περαιτέρω ανάπτυξης.

Οι φοιτήτριες/ές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έθεσαν στον κ. Παπαδόπουλο-Χατζάκο περισσότερες από 25 ερωτήσεις, τις οποίες εκείνος απάντησε με πολύ χαρά.

………………………………………

Ο θεσμός των «Επιχειρηματικών Προκλήσεων», που υιοθετήθηκε με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια την προσπάθεια σύνδεσης της θεωρίας με την πράξη, μέσα από έναν κύκλο συνεργειών μεταξύ έρευνας και αγοράς. Οι μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες και οι απόφοιτοι του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν περισσότερους/ες επαγγελματίες της αγοράς και κυρίως να ανοίξουν μαζί τους γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο μέσα από την ανοιχτή διαδικασία συζήτησης που αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων.

Η άρτια υλοποίηση του θεσμού είναι πάγια επιδίωξη της οργανωτικής επιτροπής, η οποία συνεχίζει τις προσπάθειες, ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των φοιτητών και αποφοίτων του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ευχαριστούμε πολύ το κοινό για τη θερμή του ανταπόκριση.

………………………………………

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font