Δ.Π.Μ.Σ. Δίκαιο και Πληροφορική


ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Δ.Π.Μ.Σ.)

«ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ»

ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

KΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

Master of Science in «Law and Informatics»

(ΦΕΚ 4273/Β/27-9-2018)

 

Σας καλωσορίζουμε στο ΔΠΜΣ «Δίκαιο και Πληροφορική». Πιστεύουμε ότι το πρωτοπόρο αυτό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, για το οποίο συνεργάζονται δύο ελληνικά Πανεπιστήμια, θα διευρύνει τους μαθησιακούς και ερευνητικούς σας ορίζοντες και θα σας εξοπλίσει με πρόσθετα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα, τα οποία είναι περιζήτητα στη σημερινή Κοινωνία της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών.

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι το Μεταπτυχιακό μας προσελκύει πολλές υποψηφιότητες φοιτητών από όλη την Ελλάδα με μεγάλο ποσοστό ιδιαίτερα αξιόλογων βιογραφικών. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η δυναμική και η ελκυστικότητα του σύγχρονου και ανεξάντλητου αυτού διεπιστημονικού χώρου, ο οποίος δημιουργήθηκε από την εκρηκτική ανάπτυξη της τεχνολογίας και την επιτακτική ανάγκη ρύθμισης του φαινομένου αυτού με νομικούς κανόνες.

 

Καθηγήτρια Ευγενία Αλεξανδροπούλου

Διευθύντρια του (Δ)ΠΜΣ

Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 

Οργάνωση και Λειτουργία (Δ)ΠΜΣ

Από τον Μάρτιο 2017 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας λειτουργεί το πρώτο ελληνικό Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο και Πληροφορική». Συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και από το Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η διάρκεια σπουδών είναι τρία εξάμηνα και τα συνολικά δίδακτρα 3.300 ευρώ. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Προγράμματος «Δίκαιο και Πληροφορική» είναι η πραγματοποίηση των μαθημάτων από καταξιωμένους και πλήρως καταρτισμένους Καθηγητές με απόλυτη εξειδίκευση, τόσο στην Επιστήμη της Πληροφορικής όσον αφορά στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όσο και στη Νομική Επιστήμη όσον αφορά στο Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα Νομικής και Πληροφορικής στο Α΄ εξάμηνο (ανάλογα με την επιστημονική προέλευση κάθε φοιτητή), ενώ στο Β΄ εξάμηνο αναλύονται σύγχρονα διεπιστημονικά θέματα, όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η ηλεκτρονική εγκληματικότητα, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα πνευματικά δικαιώματα, η ασφάλεια (τεχνολογική και νομική), η ψηφιακή επιχειρηματικότητα και καινοτομία, η οικονομική διάσταση της Κοινωνίας της Πληροφορίας, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα πληροφοριακά συστήματα σε διάφορους τομείς, η δικαιομετρία, οι τηλεπικοινωνίες και τα συναφή νομικά θέματα. Δεδομένου ότι η Πληροφορική έχει διεισδύσει σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, ιδιωτικής και δημόσιας, η εμβριθής γνώση του νομικού πλαισίου μέσα στο οποίο αυτή πρέπει να λειτουργεί και να εξελίσσεται αποτελεί πολύ χρήσιμη επιστημονική και επαγγελματική εξειδίκευση.

Αιτήσεις: 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων αναρτάται στις ιστοσελίδες https://www.uom.gr/mli  και  http://www.itlaw.uom.gr/.

Επικοινωνία:

Με τη Γραμματεία: Τηλ.: 2310 891.654, e-mail: mli@uom.edu.gr

Με την Διευθύντρια: Καθηγήτρια Ευγενία Αλεξανδροπούλου, ealex@uom.edu.gr

Τελευταία Νέα


Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font