Χαιρετισμός Κοσμήτορα


Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, εύχομαι σε όλους και όλες, να έχετε ένα παραγωγικό και δημιουργικό ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Ελπίζω ότι το καλοκαίρι σας ήταν ξεκούραστο και αναζωογονητικό και ότι, όπως εγώ, είστε έτοιμοι/ες να ξεκινήσετε με ενθουσιασμό μια νέα χρονιά γεμάτη δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, μάθησης και έρευνας καθώς επίσης και να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες δημιουργίας δικτύων και κοινοτήτων που θα σας προαγάγουν και υποστηρίξουν. Όσοι και όσες από εσάς προέρχεστε από περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφές που επέφερε η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση, είμαι σίγουρος ότι η κοινότητα της Σχολής μας θα σας προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη για μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση στις ακαδημαϊκές σας δραστηριότητες.

Ειδικά για τα νέα μέλη της κοινότητάς μας, θέλω να σας συγχαρώ που επιλέξατε και επιτύχατε να συνεχίσετε το μαθησιακό σας ταξίδι στη Σχολή μας. Αντιλαμβάνομαι την ένταση της προσπάθειας για την εισαγωγή σας στη Σχολή, όμως μην επαναπαυθείτε και πιστέψετε ότι φτάσατε στο τέλος, αλλά θεωρήστε αυτή σας την επιτυχία ως αρχή ενός πολύ πιο παραγωγικού ταξιδιού στον κόσμο της μάθησης και της παραγωγής κριτικής γνώσης. Οι γνώσεις που θα αποκτήσετε στο ταξίδι σας αυτό θα βοηθήσουν όχι μόνο στην ατομική σας επαγγελματική αποκατάσταση και ευημερία, αλλά και στην συνεισφορά σας στα κοινά ως πολίτες που αποφασίζουν ορθολογικά με βάση επιστημονικά δεδομένα για την προαγωγή του κοινού οφέλους.

Η ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρουν τα δύο Τμήματα της Σχολής (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών) αντικατοπτρίζει την υψηλή ποιότητα της έρευνας που παράγουν τα μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού καθώς και οι μεταπτυχιακοί και οι διδακτορικοί φοιτητές μας. Η γρήγορη ένταξή σας στην κοινότητα της Σχολής μας θα σας βοηθήσει να πάρετε το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες αρχικά και σταδιακά να προσφέρετε τις δικές σας στα υπόλοιπα μέλη της κοινότητάς μας. Σας θέλουμε ενεργούς τόσο στην απορρόφηση όσο και στην παραγωγή και μετάδοση γνώσης. Γνωρίζω από τη δική μου εμπειρία ως μαθητής, δάσκαλος και γονέας πόσο σημαντικό είναι να είσαι και να αισθάνεσαι ευπρόσδεκτος ως πλήρες μέλος μιας κοινότητας για να ευδοκιμήσεις. Γι αυτό, όχι μόνο εύχομαι και ελπίζω αλλά θα είμαι στη διάθεσή σας να σας βοηθήσω να ενταχθείτε ταχύτατα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Εκ μέρους του διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού της Σχολής σας καλωσορίζω και σας καλώ να μας προσεγγίσετε για να μάθετε περισσότερα για τη Σχολή μας και για να σας προσφέρουμε στήριξη όπου την χρειαστείτε.

 

Ο Κοσμήτορας

Καθηγητής Ευτύχιος Σαρτζετάκης

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font