ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Αγαπητές/οί φοιτήτριες/φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, σας καλωσορίζουμε και σας παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες οδηγίες/βήματα που θα σας βοηθήσουν στα πλαίσια της φοίτησής σας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ /ΤΕΣ

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, θα σας χορηγηθεί ένας μοναδικός Αριθμός Μητρώου και ένα φοιτητικό e-mail (login&password). Η Γραμματεία του Τμήματος και όλες οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου αποστέλλουν ενημερώσεις που σας αφορούν μόνο στο φοιτητικό σας e-mail.

Η Γραμματεία του Τμήματος αφού κάνει τον έλεγχο στα στοιχεία των πρωτοετών φοιτητών θα εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη έκδοσης πιστοποιητικών, βεβαιώσεων κτλ. Ο φοιτητής/τρια υποβάλλει το αίτημά του/της μέσω του/της φοιτητικού του/της λογαριασμού μέσω της εφαρμογής “https://sis-portal.uom.gr/ ”και σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στο portal μέσω του φοιτητικού του/της email στην η-δ/νση της Γραμματείας finsecr@uom.edu.gr

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ TOY TMHMATΟΣ
Θα πρέπει να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος, https://www.uom.gr/fin, για να ενημερώνεστε σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν τη φοίτησή σας, όπως το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας, (πάντα να παρακολουθείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας και τις ανακοινώσεις που το αφορούν, για τυχόν αναβολές μαθημάτων, αλλαγή στη μέρα/ώρα/χώρο διδασκαλίας κτλ) το πρόγραμμα σπουδών, τον κανονισμό σπουδών, τους
διδάσκοντες κ.α.


ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ – ΕΚΔΟΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟ
Για την έκδοση φοιτητικής ταυτότητας - πάσο επισκέπτεστε την εφαρμογή: https://submit-academicid.minedu.gov.gr και ακολουθείτε τις οδηγίες που δίνονται. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η φωτογραφία που θα ανεβάσετε θα πρέπει να είναι τύπου Αστυνομικής Ταυτότητας , ευκρινής, μόνο πρόσωπο σε ουδέτερο φόντο. Δηλώνετε πάντα την διεύθυνση μόνιμης
κατοικίας σας, για να τύχετε της έκπτωσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΚΤΕΛ,ΟΑΣΘ κτλ) . Ο έλεγχος των αιτήσεων για έκδοση φοιτητικής ταυτότητας γίνεται από τη Γραμματεία του Τμήματος, μετά τον έλεγχο και την πιστοποίηση των στοιχείων εγγραφής σας.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΗΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Οι δηλώσεις μαθημάτων γίνονται με την έναρξη των μαθημάτων. Παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του Τμήματος και τηρείτε τις προθεσμίες. Μαθήματα που δεν δηλώνονται δεν μπορούν να εξεταστούν σε καμία εξεταστική περίοδο.
Δεν επιτρέπεται δήλωση μαθημάτων μεγαλύτερων εξαμήνων. Οι φοιτητές δηλώνουν μόνο τα μαθήματα του εξαμήνου τους.


ΠΕΜΠΤΟ ΒΗΜΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Οι δηλώσεις συγγραμμάτων γίνονται μέσα από την εφαρμογή: https://eudoxus.gr σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που
θέτει ο "ΕΥΔΟΞΟΣ". (Προσοχή: Δηλώνετε μόνο τα συγγράμματα του εξαμήνου σας προσέχοντας πάντα τις προθεσμίες
που θέτει ο “ΕΥΔΟΞΟΣ» γιατί εάν κλείσει η πλατφόρμα χάνονται τα βιβλία). Συγγράμματα δικαιούστε μόνο για
δηλωμένα μαθήματα.

ΕΚΤΟ ΒΗΜΑ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ – ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ – ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλείστε όπως επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Τμήματος ηλεκτρονικά, στο e-mail: finsecr@uom.edu.gr, τηλεφωνικά: 2310891607, 2310891316, 2310891348.
Η Γραμματεία επικοινωνεί με τους φοιτητές/τριες μέσω ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα του Τμήματος και αποστολής μηνυμάτων στα φοιτητικά e-mail (fin….uom.edu.gr) . Προς διευκόλυνσή σας τα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις εγγραφής που αιτείστε μέσω της πλατφόρμας ‘sis-portal.uom.gr ή μέσω του e-mail της Γραμματείας :
finsecr@uom.edu.gr, θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στα φοιτητικά e-mail. Παρακαλούμε στην αίτησή σας να αναγράφετε την ακριβή χρήση των πιστοποιητικών (π.χ. για στρατολογική χρήση,κτλ) και αν θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (για αρχές αλλοδαπής).

ERASMUS+
Κατά τη φοίτησή σας. μπορείτε να πραγματοποιήσετε μέρος των σπουδών σας στο εξωτερικό. Διοικητικός Υπεύθυνος του Τμήματος για το ERASMUS+ είναι ο κ. Ευστράτιος Καρατζίδης, ΕΤΕΠ του Τμήματος, e-mail:kstratos@uom.edu.gr, τηλ.2310891687.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
Υπεύθυνοι, τα ΕΤΕΠ του Τμήματος: Απόστολος Πατάκας, e-mail:apatak@uom.edu.gr, τηλ. 2310891667, Ευστράτιος Καρατζίδης, e-mail:kstratos@uom.edu.gr, τηλ.2310891687

ΕΒΔΟΜΟ ΒΗΜΑ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ
Για θέματα που αφορούν τις σπουδές σας αναφορικά με τον τρόπο παρακολούθησης και εξέτασής σας στα μαθήματα, απορίες στα μαθήματα παρακαλούμε να απευθύνεστε στους διδάσκοντες του Τμήματος, τα στοιχεία των οποίων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος, στο φάκελο ανθρώπινο δυναμικό.

Παρακαλούμε για την επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Ιδρύματος να χρησιμοποιείται το φοιτητικό σας e-mail και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του Τμήματος https://www.uom.gr/fin.

 

Χάρτης Αμφιθεάτρων και Αιθουσών 

Αμφιθέατρο 3 στο Ισόγειο: https://www.uom.gr/images/maps/esot_isogeio.jpg

Αμφιθέατρα 6,7 και Αίθουσες. 2, 4, 8 στον 1ο όροφο https://www.uom.gr/images/maps/esot_protos.jpg

Το Αμφιθέατρο 14 είναι στο Α' υπόγειο, δίπλα στο Γυμναστήριο. 

Γραμματεία στον ημιώροφο: https://www.uom.gr/images/maps/esot_imiorofos.jpg

Εικονικη Περιήγηση στο ΠαΜακ:https://www.uom.gr/about/eikonikh-perihghsh-360-sup-o-sup-sto-panepisthmio-makedonias

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font