Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής
Πιστοποίηση Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής
Το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ
το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015) για το επίπεδο σπουδών και του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.
Το Τμήμα ιδρύθηκε με το Π.Δ. 267/93 και με το Π.Δ. 391/95 θεσμοθετήθηκαν οι κατευθύνσεις του. Δέχτηκε τους πρώτους φοιτητές του το Σεπτέμβριο του 1997.
Οι στόχοι του Τμήματος είναι:
- Να προάγει τις επιστήμες της Διά βίου Μάθησης, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, καθώς και της Αγωγής και της Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία ή /και με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, μέσα από την ακαδημαϊκή και την εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα, αξιοποιώντας (επαρκώς / ανάλογα) τις Νέες Τεχνολογίες και σεβόμενο τις αρχές της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.
- Να παρέχει στους /στις φοιτητές /-τήτριές του εκπαιδευτική επάρκεια και διδακτική-παιδαγωγική επάρκεια.
- Να παρέχει στους πτυχιούχους του γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις, απαραίτητες για την επιτυχή επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.
Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή δράση "eTwinning ITE" (Initial Teacher Education)
Το 2024 απονεμήθηκε στο Τμήμα η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή δράση "eTwinning ITE" (Initial Teacher Education).
H Ετικέτα Ποιότητας eTwinning ITE αποτελεί αναγνώριση του έργου που έχουν ολοκληρώσει οι διδάσκοντες/ουσες του τμήματος με τους/τις φοιτητές/τριές σας στο πλαίσιο της δράσης eTwinning και αναδεικνύει την αφοσίωση των πανεπιστημιακών τμημάτων στην προετοιμασία των μελλοντικών εκπαιδευτικών σχετικά με την υλοποίηση της δράσης eTwinning.
Τελευταία Νέα
Δράσεις ενημέρωσης και συνειδητοποίησης - Διεθνές Φεστιβάλ "Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη"
Το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection Of Disability in art» με ακρωνύμιο iRoDi στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την υποστήριξη και προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία οργανώνει το επόμενο διάστημα δύο δράσεις.
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» (iRoDi)
Το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» (iRoDi), ως θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ως μονάδα Υποστήριξης της Κοινωνικής Συμπερίληψης μέσω της Τέχνης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Συμπερίληψης Ατόμων με Δυσκολίες Μάθησης και Προσαρμογής (ΕκΚοιΣ), προσκαλεί όλα τα άτομα με ή χωρίς αναπηρία να συμμετάσχουν σε ανοικτό συμπεριληπτικό φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Αναζητώντας το νόημα: συμβολισμοί μέσα από τον φακό».