Έναρξη Δηλώσεων Μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2023-2024


ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ έως και ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών έχει οριστεί η περίοδος δηλώσεων των μαθημάτων για το Χειμερινό Εξάμηνο του Ακ. Έτους 2023-2024  από Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έως και Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023.

Οι δηλώσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Φοιτητολογίου:  https://sis-portal.uom.gr 

Εάν δεν πραγματοποιηθεί η δήλωση των μαθημάτων δεν έχετε δικαίωμα συμμετοχής στην εξεταστική του Ιανουαρίου 2024 όπως επίσης και στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2024.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες επί πτυχίω (9ο εξάμηνο και πλέον) μπορούν να κάνουν χρήση της εμβόλιμης εξεταστικής χειμερινού και εαρινού εξαμήνου. Έχουν δηλαδή την δυνατότητα για συμμετοχή σε κάθε εξεταστική του Ακαδημαϊκού Έτους σε κάθε μάθημα που οφείλουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα μαθήματα να έχουν δηλωθεί μέσω του sis-portalεντός της προθεσμίας δήλωσης των μαθημάτων.

Οδηγίες Δήλωσης Μαθημάτων

 Εισέρχεστε στην πλατφόρμα του sis-portal.uom.gr και ενημερώνεστε για τα οφειλόμενα μαθήματά σας από το μενού στην ενότητα "Βαθμολογίες", όπου εμφανίζονται όλα τα μαθήματα με τον τελευταίο βαθμό που έχετε λάβει (προβιβάσιμο ή μη).  

 Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα σπουδών του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 ,    

Πατήστε από το μενού στην ενότητα "Δηλώσειςκαι μετά στο πεδίο "Περίοδο Δήλωσης"

 

Όταν η περίοδος είναι ενεργή, το σύστημα τη δείχνει με πράσινο χρώμα για να καταλαβαίνετε ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε τη δήλωσή σας. 

Πατήσετε το πλήκτρο Επεξεργασία Τρέχουσας Δήλωσης . 

Το σύστημα σας δείχνει ανά εξάμηνο και ομάδα τα μαθήματα του Προγράμματος σπουδών σας κι εσείς επιλέγετε τα επιθυμητά μαθήματα από την ένδειξη που υπάρχει δίπλα από το καθένα.

Όταν θέλετε απλά να αποθηκεύσετε τη δήλωσή σας και να τη συνεχίσετε άλλη χρονική στιγμή, πατάτε το πλήκτρο Προσωρινή Αποθήκευση . Αφού ολοκληρώσετε τη δήλωση μαθημάτων, πατάτε το πλήκτρο «Έλεγχος ορθότητας δήλωσης»  .

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει απαραιτήτως να πατήσετε το πλήκτρο «Έλεγχος ορθότητας δήλωσης» γιατί διαφορετικά δε μπορείτε να συνεχίσετε στην τελική οριστικοποίηση δήλωσης μαθημάτων σας.

Αφού πατήσετε την Υποβολή Δήλωσης (Προεπισκόπηση) το σύστημα σας δείχνει μια ανακεφαλαίωση των μαθημάτων σας για να την ελέγξετε και να την υποβάλετε τελικά πατώντας πάνω δεξιά το πλήκτρο Υποβολή Δήλωσης .

  Στη δίπλα καρτέλα "Ιστορικό δηλώσεων περιόδου", δημιουργείται αυτόματα pdf αρχείο με τη δήλωση των μαθημάτων που υποβάλλατε, το οποίο μπορείτε να επιλέξετε και να ανοίξετε οποιαδήποτε στιγμή. Κάντε επανέλεγχο της υποβληθείσας Δήλωσης Μαθημάτων. Βεβαιωθείτε για την επιτυχή καταχώριση όλων των μαθημάτων.

 

Σε περίπτωση που κάποιο από τα μαθήματα που θέλετε να τα συμπεριλάβετε στην δήλωση σας και δεν τα εμφανίζει στο σύστημα επικοινωνήστε με την γραμματεία του Τμήματος: espsecr@uom.edu.gr

 

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font