Δελτίο Τύπου: 5ο Διεθνές Φεστιβάλ “Η Αντανάκλαση της Αναπηρίας στην Τέχνη - iRoDi Festival” - Filmocracy


Δελτίο Τύπου: 5ο Διεθνές Φεστιβάλ “Η Αντανάκλαση της Αναπηρίας στην Τέχνη - iRoDi Festival”  - Filmocracy

Δελτίο τύπου 

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ “Η Αντανάκλαση της Αναπηρίας στην Τέχνη - iRoDi Festival” επεκτείνεται και συνεργάζεται φέτος για πρώτη φορά με την πλατφόρμα προβολής ταινιών Filmocracy. Στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης διατέθηκαν στην πλατφόρμα προς προβολή ορισμένες ταινίες. Κατόπιν αιτήματος (on demand) όποιος/όποια το επιθυμούσε μπορούσε να παρακολουθήσει τις θεματικές ενότητες “Οικογενειακές σχέσεις”, “Κοινότητα των Κωφών”, “Αθλητισμός και Αναπηρία”, “Διαφορετικότητες” και “Αυτοεκτίμηση”, ενώ ακόμη προσφέρθηκε και η ανεξάρτητη ταινία “Surfing the sky”. Για να το κάνει αυτό, αρκούσε μόνο μια απλή εγγραφή και η κράτηση του δωρεάν εισιτηρίου, καθώς ο αριθμός των θέσεων ήταν περιορισμένος. Στο τέλος της προβολής, ο θεατής είχε την δυνατότητα να αξιολογήσει την ταινία που είδε, συνδράμοντας έτσι και στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ.  

Η συνεργασία αυτή αποτελεί μία ακόμη δράση του iRoDi Festival που το καθιστά ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους. Έδωσε τη δυνατότητα σε άτομα που βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο- να παρακολουθήσουν μέρος των δράσεων του Φεστιβάλ σε χρόνο που εκείνοι/εκείνες το επιθυμούσαν, δεδομένου ότι οι ταινίες ήταν διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Ελπίζουμε η συνεργασία μας με την πλατφόρμα Filmocracy να ευοδωθεί και να συνεχιστεί επιτρέποντας στο Φεστιβάλ να διατηρήσει και να αυξήσει την εξωστρέφεια και την προσβασιμότητά του. 

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font