Ανοιχτή συνάντηση σχετικά με θέματα φύλου, ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων


Ανοιχτή συνάντηση σχετικά με θέματα φύλου, ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024

H Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΕΙΦΚΔ) σε συνέχεια πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε σχετικά με τις ανάγκες του φοιτητικού πληθυσμού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για ζητήματα ποικιλομορφίας/διαφορετικότητας, διακρίσεων και συμπερίληψης θεσμοθετεί κύκλο ανοιχτών συναντήσεων σχετικά με θέματα φύλου, ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων με τίτλο «Το ΠαΜακ συζητάει για το φύλο, την ισότητα και την καταπολέμηση των διακρίσεων».

Σας προσκαλούμε στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων «Ηλίας Ι. Κουσκουβέλης», με καλεσμένο ομιλητή τον Στέργιο Γ. Καπρίνη, Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχιατρικής του ΑΠΘ με θέμα «Είναι το φύλο αυτοπροσδιορισμός;». Θα «πιάσουμε τα ζητήματα αυτά από την αρχή» και θα συζητήσουμε διάφορα ερωτήματα όπως:

-                      υπάρχουν όρια στον προσδιορισμό του φύλου;

-                      είμαι ό,τι δηλώσω;

-                      -είναι οι τρανς gay; 

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα συζητηθούν στο πλαίσιο καταρχήν μιας επιστημονικής εννοιολογικής αποσαφήνισης και στη συνέχεια κριτικού αναστοχασμού για θέματα φύλου.

Η συζήτηση είναι ανοιχτή στο κοινό/ Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font