Μαθήματα επιχειρηματικότητας από το Teen Business School για νέους με οπτική αναπηρία


Μαθήματα επιχειρηματικότητας από το Teen Business School για νέους με οπτική αναπηρία

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022

Μετά από 12 κύκλους που απευθύνονταν σε μαθητές και μαθήτριες 14 ως 18 ετών από όλα τα σχολεία της Ελλάδας, το τριήμερο 2 με 4 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η πιο ξεχωριστή διοργάνωση Teen Business School έως τώρα, για νέους και νέες με οπτική αναπηρία. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνολική χορηγική υποστήριξη της Deloitte, η οποία εκτός των άλλων συνεισέφερε τις εγκαταστάσεις της, καθώς και πλήθος εθελοντών στελεχών της, προκειμένου να διοργανωθεί ένα άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε πιλοτικά για 12 ώρες, συμμετείχαν 10 νέοι και νέες από τη Βόρειο Ελλάδα, με ηλικίες από 17 ως και 26 ετών, αλλά και ένας μαθητής 12 ετών από τη Ρόδο, του οποίου η μετακίνηση εξασφαλίστηκε και πάλι με την οικονομική υποστήριξη της Deloitte.

Η Deloitte Ελλάδος, με σημαντική εμπειρία και γνώση σε συμβουλευτικές, ελεγκτικές, χρηματοοικονομικές, φορολογικές και νομικές υπηρεσίες και σε υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου, συμμετείχε στο πρόγραμμα στο πλαίσιο της στρατηγικής της να συνδράμει νέους, ομάδες και κοινότητες που χρειάζονται στήριξη, είτε με παροχή pro bono ή εθελοντικών υπηρεσιών των στελεχών της, είτε και με οικονομική υποστήριξη.

Όλη αυτή η προσπάθεια δεν θα είχε υλοποιηθεί και στεφθεί με απόλυτη επιτυχία χωρίς τη συνδιοργάνωση του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) το οποίο όχι μόνο συγκέντρωσε και ενθάρρυνε τα παιδιά να «τολμήσουν» και να συμμετέχουν, αλλά εκπαίδευσε και τους εισηγητές, ενώ μετέτρεψε κατάλληλα το υλικό των διδασκόντων για να δοθεί στους συμμετέχοντες! Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σύντομα θα διεξαχθεί ανάλογο πρόγραμμα και στην Αθήνα!

Νέος διαδικτυακός κύκλος του Teen Business School

Σειρά τώρα παίρνει ο επόμενος διαδικτυακός κύκλος του Teen Business School: από την Τρίτη 27 έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 14 έως 18 ετών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις για την επιχειρηματικότητα, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τις ψηφιακές επιχειρήσεις και την αλληλεπίδραση επιχειρήσεων και περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της 13ης διοργάνωσης του Νο 1 σχολείου νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσω εικονικής αίθουσας (zoom).

Όλοι οι συντελεστές του προγράμματος είναι περήφανοι για:

  • τους 375 απόφοιτους,
  • τη 99% ικανοποίηση των μαθητών (και των γονέων τους)
  • τα Gold & Platinum awards στο Education Leaders Awards
  • την ξεχωριστή παρουσίαση του Teen Business School πρόσφατα στο βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, και πλέον
  • για το ξεχωριστό πρόγραμμα που διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες, για άτομα με οπτική αναπηρία.

Το 13ο Teen Business School θα διοργανωθεί με τη χορηγία των εταιρειών Kleemann, Deloitte, Κριτική, ηλεκτρικές συσκευές Gruppe, Employ edu - Σύμβουλοι εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας, 2ence, ERGON blog, αλλά  και υπό την αιγίδα

  • της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ),
  • της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και του γραφείου του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα,
  • του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και
  • του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα https://teenbusinessschool.uom.gr, καθώς και στη σελίδα του Teen Business School στο Facebook (fb.com/teenbusinessschool).

 

 

Δωρεάν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από το πρόγραμμα 2-4/12/2022 μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση:

https://drive.google.com/drive/folders/14qUjqw64xAgMOV7aX6FnjGqZw4ur_WS_?usp=sharing

Λήψη Αρχείων / Downloads
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font