Διάκριση… με την πρώτη για την ομάδα ρομποτικής «HERON» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Διάκριση… με την πρώτη για την ομάδα ρομποτικής «HERON» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη, Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024

Σημαντική διάκριση πέτυχε η ομάδα ρομποτικής «HERON» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην πρώτη της διαγωνιστική προσπάθεια, καθώς τα τέσσερα μέλη της που έλαβαν μέρος στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Unknown Mission League 2024» (UML 2024), κατέκτησαν την 2η θέση στη περιφέρεια Θεσσαλονίκης και την 2η θέση πανελλαδικώς στη κατηγορία  «Seniors» (άνω των 18 ετών).

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα αποτελούμενη από τους φοιτητές Χρυσόστομο Πενλόγλου, Βασίλη Τσολακίδη, Αναστάση Τσόγκα και τη φοιτήτρια Μαρία Ορφανάκη, του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διακρίθηκε για την ρομποτική της κατασκευή, που πραγματοποίησε χρησιμοποιώντας εξοπλισμό της εταιρείας «Arduino».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε εννέα περιοχές της χώρας, δηλαδή σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Κρήτη, Κω, Ορεστιάδα, Ρόδο και Χίο, μεταξύ δεκάδων ομάδων όλων των ηλικιών, εκ των οποίων οι υψηλότερες βαθμολογίες ανά ηλικιακή κατηγορία θεωρήθηκαν και πανελλαδικοί νικητές.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, κάθε ομάδα έπρεπε να φέρει δικό της εξοπλισμό, χωρίς να γνωρίζει τα ακριβή εξαρτήματα που θα χρειαστεί και να αγωνιστεί σε ρομποτική κατασκευή χωρίς προηγούμενη προετοιμασία (on-the-fly), σε άγνωστο θέμα. Οι ομάδες είχαν τρεις ώρες πριν από την πρώτη βαθμολόγηση, και άλλη μία για διορθώσεις, πριν φτάσουν στο τελικό στάδιο αξιολόγησης, το «Robot Game».

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font