Ημερίδα #JobDay του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με σημαντική συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Ημερίδα #JobDay του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με σημαντική συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη, Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πολύτιμες συμβουλές για την αγορά εργασίας, αλλά και χρήσιμες επαφές με εκπροσώπους 15 σημαντικών επιχειρήσεων που αναζητούν εργατικό δυναμικό, μπορούν να αποκτήσουν όσοι και όσες παρακολουθήσουν την ενημερωτική ημερίδα #jobday Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, η οποία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του δήμου με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την εταιρία «Skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος και η είσοδος σε αυτήν θα είναι δωρεάν.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν εκτός των άλλων ομιλίες από συμβούλους και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, εργασίας και καινοτόμων επαγγελματικών διαδρομών, παράλληλες δράσεις όπως συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, νεανικής επιχειρηματικότητας και Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ εκπρόσωποι επιλεγμένων εταιριών θα πραγματοποιούν συναντήσεις γνωριμίας με ενδιαφερόμενους υποψηφίους για θέσεις εργασίας που προσφέρει η εταιρία τους.

«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετέχει στην εκδήλωση στο πλαίσιο τόσο της εξωστρέφειας που καλλιεργεί εδώ και χρόνια με στόχο τη διαρκή διασύνδεσή του με την κοινωνία, όσο και του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη», επισημαίνει ο Αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων, καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, ο οποίος θα απευθύνει και σύντομο χαιρετισμό στην ημερίδα.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης καθοριστική ήταν η συνεισφορά του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο προσκάλεσε τις σημαντικές επιχειρήσεις οι οποίες θα λάβουν μέρος, γεγονός που αναδεικνύει τη δυναμική του δικτύου που η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει δημιουργήσει με την τοπική αγορά εργασίας.

Μάλιστα, η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του Γραφείου, εκτελούσα χρέη προϊσταμένου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Σοφία Παναγιωτίδου, στην παρέμβασή της θα δώσει συμβουλές για τις κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τις σπουδές και την εργασία  που αντιμετωπίζει κανείς σε σχέση με τη σταδιοδρομία του και η απαραίτητη στοχοθεσία που πρέπει να γίνει.

Από πλευράς Πανεπιστημίου εισηγήσεις θα γίνουν, επίσης, από τον καθηγητή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Διευθυντή του Teen Business School, Γιάννη Νικολαΐδη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, ιδρυτή και Διευθυντή της Ακαδημίας Ρομποτικής του ΠΑ.ΜΑΚ., καθηγητή Νικόλαο Φαχαντίδη.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

ΩΡΕΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

10:00 - 10:30

   Χαιρετισμοί

10:30 - 11:15

   Πώς να συνδυάσεις σπουδές & επαγγέλματα του μέλλοντος

Χρήστος Ταουσάνης, Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής EMPLOY EDU Career Counselors

11:30 - 12:15

   Εγώ αποφασίζω: Στοχοθεσία και λήψη απόφασης για σπουδές και εργασία

Σοφία Παναγιωτίδου, σύμβουλος σταδιοδρομίας, Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

12:30 - 13:15

   Πώς να βρω δουλειά;

Κρίστυ Κωστάρα, Find Your Bliss, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, ενδυνάμωσης & ανθρώπινου δυναμικού

13:30 - 14:15

   Πέρασε από το μυαλό σου να γίνεις επιχειρηματίας;

Ιωάννης Νικολαΐδης, καθηγητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ΠΑ.ΜΑΚ., διευθυντής Teen Business School

14:30 - 15:15

   Πέρα από την οθόνη: Οι  επαγγελματικές διαστάσεις που προσφέρουν τα ρομπότ κοινωνικής αρωγής

Νικόλαος Φαχαντίδης, καθηγητής, πρόεδρος Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής ΠΑ.ΜΑΚ., ιδρυτής και διευθυντής Ακαδημίας Ρομποτικής ΠΑ.ΜΑΚ.

15:30 - 16:15

   Αναζήτηση εργασίας μέσω social media

Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού & Iδρυτής της Human Value

17:30

   Λήξη εκδήλωσης

 

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font