26-28/4/2024 Εαρινή συνάντηση/συνέδριο της European Chamber Music Association (ECMTA)


 

   ECMTA Εαρινή συνάντηση/συνέδριο 26-28 Απριλίου 2024

   Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στα πλαίσια ανάπτυξης της καλλιτεχνικής μουσικής έρευνας του Τμήματος και της πολιτικής εξωστρέφειας και κινητικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, φιλοξενεί την εαρινή συνάντηση/συνέδριο της European Chamber Music Association (ECMTA, https://ecmta.eu/) της οποίας είναι μέλος. Η ECMTA αριθμεί μέλη από 17 ευρωπαϊκές χώρες.

   Το πρόγραμμα περιλαμβάνει masterclasses, συζητήσεις και διαλέξεις καθώς και δύο συναυλίες Μουσικής Δωματίου με ελεύθερη είσοδο.

   H πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου 2024 στις 20:00 στο μουσείο σύγχρονης τέχνης MOMus.  Έργα των Frank Bridge, Tõnu Kõrvits, Nino Rota και Antonin Dvořák θα ερμηνεύσουν φοιτητές της Εσθονικής Ακαδημίας Μουσικής, του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Λιθουανικής Ακαδημίας Μουσικής και Θεάτρου.

   Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στις 27 Απριλίου 2024 στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έργα των Max Bruch, Francis Poulenc, York Powen και Antonin Dvořák θα ερμηνεύσουν φοιτητές του Μουσικού Κολλεγίου “Ηeino Eller Tartu” της Εσθονίας και του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

   Η διοργάνωση χρηματοδοτείται από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επιστημονικά υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο καθηγητής του ΤΜΕΤ Δ.Χανδράκης.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font