«Η Πολιτική της Διεθνούς Δικαιοσύνης» θέμα διάλεξης του Στ. Περράκη


«Η Πολιτική της Διεθνούς Δικαιοσύνης» θέμα διάλεξης του Στ. Περράκη

Θεσσαλονίκη, Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Ο καθηγητής Στέλιος Περράκης, πρώην Πρέσβυς - Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, θα μιλήσει με θέμα «Η Πολιτική της Διεθνούς Δικαιοσύνης», στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η διάλεξη του κ. Περράκη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο 12 του Πανεπιστημίου, εντάσσεται δε στο πλαίσιο των ανοιχτών διαλέξεων που πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια κάθε εβδομάδα, με τίτλο «Politics First».

Το  «Politics First», που αύριο θα συμπληρώσει τον 79ο κύκλο του, αποτελεί μια ανιδιοτελή προσπάθεια δύο μελών του επιστημονικού δυναμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, να μυήσουν στο αντικείμενο της Διεθνούς Πολιτικής Θεωρίας όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, ακόμη και χωρίς προηγούμενη τριβή με το αντικείμενο. Με τον τρόπο αυτόν ευελπιστούν ότι συμβάλλουν στη διεύρυνση του κοινού που μπορεί να κατανοήσει ευκολότερα σύνθετα ζητήματα της επικαιρότητας, τα οποία επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα όλους μας. Ο τίτλος της σειράς (Πολιτική Πρώτα) υποδηλώνει έμφαση στην αυτονομία της πολιτικής και άρνηση ανάγνωσής της με οικονομικούς όρους.

Οι εμπνευστές και συντονιστές των διαλέξεων «Politics First» είναι ο καθηγητής Κυριάκος Κεντρωτής και ο επίκουρος καθηγητής Δημήτριος Ακριβούλης, του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, οι οποίοι «τρέχουν» το δωρεάν πρόγραμμα. Όπως επισημαίνει ο κ. Ακριβούλης,  «οι εβδομαδιαίες διαλέξεις είναι ανοιχτές σε όλους, είναι εκτός του προγράμματος σπουδών και για την παρακολούθησή τους ΔΕΝ χορηγούνται βεβαιώσεις. Επιπλέον ούτε τις βιντεοσκοπούμε ούτε τις προβάλλουμε διαδικτυακά. Θέλουμε απλά να (ξανα)φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους στα αμφιθέατρα. Πιστεύουμε ότι διαλέξεις όπως αυτή της Τετάρτης, στις οποίες μιλούν εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο κ. Περράκης, μπορούν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερο κόσμο από αυτούς που συνήθως μας παρακολουθούν και οι οποίοι, τολμώ να πω, έχουν γίνει οπαδοί της πρωτοβουλίας και δεν χάνουν πια ούτε μια διάλεξη».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/Politics.First.UOM/

Λήψη Αρχείων / Downloads
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font