Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Ελληνικού Παραρτήματος του Ινστιτούτου Διοίκησης Έργων


Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Ελληνικού Παραρτήματος του Ινστιτούτου Διοίκησης Έργων

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022

Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Ελληνικού Παραρτήματος του Ινστιτούτου Διοίκησης Έργων (Project Management Institute Greece Chapter) και του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στόχος του συμφώνου είναι οι συνέργειες μεταξύ των δύο φορέων, με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση της έρευνας στην Επιστήμη της Διοίκησης Έργων και την αξιοποίηση των συμπερασμάτων της σε πλήθος επιστημονικών εφαρμογών, καθώς και τη διάχυση και αξιοποίηση του Project Management όχι μόνον  στην πανεπιστημιακή, αλλά επιπλέον και στην  επιχειρηματική  κοινότητα.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών, η συνεργασία μεταξύ του PMI Greece Chapter και του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων, διαλέξεων και συναφών δράσεων για την από κοινού προβολή του Project Management στην πανεπιστημιακή κοινότητα, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα που άπτονται της εξέλιξης της Επιστήμης της Διοίκησης Έργων, καθώς και άλλων κοινών δράσεων σε θέματα έρευνας που αφορούν την Διοίκηση Έργων.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας διατυπώθηκε από κοινού η ικανοποίηση για τη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, καθώς, όπως τονίστηκε «ένα σημαντικό Πανεπιστήμιο της χώρας συνεργάζεται με τον παγκοσμίως μεγαλύτερο Οργανισμό στη Διοίκηση Έργων». Εκφράστηκε, μάλιστα, η βεβαιότητα ότι «το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας δίνει τη δυνατότητα απόκτησης προστιθέμενης αξίας μέσω κοινών δράσεων και την ανάπτυξη επωφελών συνεργειών μεταξύ των δύο μερών με αμοιβαία οφέλη για τη Σχολή, το Τμήμα, τους φοιτητές, αλλά και για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Όπως τονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής Λουκάς Τσιρώνης, του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, «η συνεργασία των δύο φορέων, ξεκίνησε τον Μάιο του 2021 με την παρουσίαση από το PMI Greece Chapter θεματολογίας σχετικής με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσον αφορά τη Διοίκηση Έργων και τη δράση των εθελοντικών ομάδων του Παραρτήματος». Ο ίδιος επισήμανε ότι «το οικοσύστημα της διοίκησης έργων με την υπογραφή αυτού του συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος ΟΔΕ και του ελληνικού παραρτήματος του PMI ενισχύεται. Θα είναι μια εξαιρετική συνεργασία από την οποία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν».

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font