Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Φιλοθέου οι «Ευ νεάνιδες» και δεκάδες φοιτητές θα ψάλουν φέτος τον Ακάθιστο Ύμνο


Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Φιλοθέου οι «Ευ νεάνιδες» και δεκάδες φοιτητές θα ψάλουν φέτος τον Ακάθιστο Ύμνο

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2024

Προεξάρχοντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, θα ψάλουν φέτος δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος της Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Αυτή την Παρασκευή την ιδιαίτερη νότα θα δώσει όπως κάθε χρονιά το  γυναίκειο Βυζαντινό (φωνητικό) σύνολο «Ευ νεάνιδες», του Εργαστηρίου Ποιητικής, αλλά και οι φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές θα ερμηνεύσουν τον κανόνα και τα ψαλλόμενα στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του πρωτοψάλτη, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γεωργίου Πατρώνα.

Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο Δεξιό Αναλόγιο θα είναι: Ερμηνευτής-Πρωτοψάλτης ο Γεώργιος Πατρώνας, Λαμπαδάριος ο Ελευθέριος Καρέτσος, Χορός Ψαλτών του Ιερού Ναού και οι φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», ενώ στο Αριστερό Αναλόγιο θα είναι: το Γυναικείο Φωνητικό Βυζαντινό σύνολο «Ευ νεάνιδες» και οι φοιτήτριες του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική».

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font