Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σόφιας αναγορεύτηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Νιχωρίτης


Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σόφιας αναγορεύτηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Νιχωρίτης

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας» αναγορεύτηκε ο καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Νιχωρίτης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Τελετών της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Σόφιας, του παλαιότερου πανεπιστημίου της Βουλγαρίας, έπειτα από πρόταση της Σχολής Σλαβικής Φιλολογίας και εκτιμώντας την εξαιρετική συνεισφορά του καθηγητή Κωνσταντίνου Νιχωρίτη στη μελέτη της βουλγαρικής μεσαιωνικής λογοτεχνικής παράδοσης και τη συμβολή του στην ενίσχυση των επαφών μεταξύ Ελλήνων και Βούλγαρων επιστημόνων.

Τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορος «Doctor Honoris Causa» απένειμε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σόφιας, καθηγητής Anastas Gerdjikov, ενώ το βιογραφικό του κ. Νιχωρίτη παρουσίασε ο αναπληρωτής καθηγητής Boyko Penchev, Κοσμήτορας της Σχολής Σλαβικής Φιλολογίας.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font